Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Hannu Lauerma: ”Passiivisaggressiivinen vuorovaikutustapa ei ole harvinainen vaikeasti hoidettavien joukossa”

Psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja psykoterapeutti Hannu Lauerma saapuu Loistava tekijä 2019 -tapahtumaamme puhumaan manipuloivan tai passiivis-aggressiivisen henkilön kohtaamisesta. Kysyimme Hannulta ajatuksia aiheesta ennakkoon.

Hannu Lauerma on psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja psykoterapeutti, jolla on unilääketieteen erityispätevyys. Hän on koko maata palvelevan akuutin sairaalan, Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, tietokirjailija, sivutoiminen yksityislääkäri ja psykiatrian dosentti. Hän on työskennellyt myös määräaikaisena psykiatrian professorina Turun yliopistossa, sivutoimisesti päätyön ohessa THL:n tutkimusprofessorina ja useitten lehtien vakituisena kolumnistina. Hänelle on myönnetty useita tiedonvälittämiseen liittyviä palkintoja, ja hän on työssään kohdannut väkivaltaisia ja manipulointiin taipuvaisia potilaita alkaen vuodesta 1982.

Manipuloiva tai passiivisaggressiivinen vuorovaikutustapa ei ole harvinainen vaikeasti hoidettavien ja moniongelmaisten autettavien joukossa. Esityksessä käydään läpi mahdollisuuksia tunnistaa nämä ongelmat ja kohdata autettavat parhaalla mahdollisella tavalla.

Myönteisten toimintatapojen joukossa on myös se, että tavoitteet asetetaan realistisesti ja suhteuttaen ne mahdollisiin kroonisiin vuorovaikutusongelmiin.

 

Haluatko kuulla aiheesta lisää? Hannu Lauerma on puhumassa Loistava tekijä 2019 -tapahtumassamme Hämeenlinnassa 19.9.2019.

Ilmoittaudu mukaan NYT