Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Hyvinvointialueet tulevat, riskejä on: lue kohta kohdalta miten Sarastia Rekry voi helpottaa siirtymää

Valtiovarainministeriö julkaisi huhtikuun alusssa sote-uudistuksen toimeenpanon tilannekuvan. (Toimeenpanon tilannekuva | Soteuudistus) Sen mukaan toimeenpano etenee kaikilla alueilla pääsääntöisesti suunnitelmien mukaisesti.

Riskejäkin siinä tunnistetaan. Alueelliset riskit liittyvät erityisesti poliittiseen päätöksentekoon sekä talous- ja henkilöstöhallinnon (TAHE) järjestelmien toimittajien toimituskykyyn.

Muita huomioita raportissa oli, että aikataulu on tiukka, hallinnon resurssit ovat yleisesti ohuet ja siirtyvät henkilöstömäärät eivät ole vastanneet hyvinvointialueelle siirtyviä tehtäviä.

Raportissa muistutettiin, että TAHE-järjestelmien häiriöihin on varauduttava vuoden vaihteessa.

Sarastia Rekry tarjoaa ratkaisuja raportissa ilmaistuihin ongelmiin:

  • Määräaikaista alle kolmen kuukauden sijaishenkilöstöä on tulevilla hyvinvointialueilla vähintään satoja, riippuen hyvinvointialueen koosta. Henkilöstön hallinnollisen työn osalta voi SaRe tarjota helpotusta. Sarastia Rekry ei tarjoa pelkästään rekrytointeja vaan myös työsopimukset, palkat (Palkka Joka Perjantai -malli eli PJP), työterveyshuoltoasiat, vakuutusasiat, kokemuslisäpäätökset, lääkehoitokoulutukset ja niin edelleen. Kaikki nämä helpottavat osaltaan hyvinvointialueiden alkuvaiheen hallinnollisen työn haasteita.
  • Mikään ei estä palveluiden käynnistämistä jo kuluvan vuoden aikana. Silloin suuri osa määräaikaisten työsuhteiden palkanlaskentatyöstä siirtyy pois TAHE-järjestelmien käyttöönottoa kuormittamasta hyvinvointialueiden lanseerauksessa.
  • Sarastia Rekryn palvelu on koetellusti volyymiriippumatonta – niin järjestelmäteknisesti kuin muutoinkin. Käytännössä palvelun käynnistys on sote-uudistuksen murrosvaiheessakin mahdollinen 4-6 viikon sisällä palvelun käyttöönottopäätöksistä. – Monilla alueilla jo tämän vuoden aikana.
  • Tilapäisiin työsuhteisiin liittyvä kuormittava hallinnollinen esimiestyö helpottuu huomattavasti: se siirtyy Sarastia Rekrylle.
  • Työvoimapulassa Sarastia Rekry rekrytoi, markkinoi ja välittää sote-alan henkilöstöä joka päivä. Aktiivisia keikkatyöntekijöitä SaRessa on tällä hetkellä  12 500.
  • Tilapäistyövoiman osalta ei tarvita massiivista järjestelmämuutosta eikä erillistä TAHE-projektia. Tilapäisen henkilöstön osalta kaikki siirtyy sellaisenaan.