Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Kuva makuuhuoneesta, jossa turkoosi rollaattori.

Jaa artikkeli

Janakkalan kotihoito keikkailijan silmin

Janakkalan kotihoito on Kanta-Hämeessä sijaitseva yksikkö. Sen asiakkaat ovat pääsääntöisesti vanhuksia, jotka erilaisista syistä tarvitsevat kotihoidon apua joko pysyvästi tai väliaikaisesti. Asiakkaat asuvat ympäri Janakkalaa, joten hoitajien toiminta-alueet sijoittuvat sekä taajamien keskusta-alueille että maaseudulle. Hoitajien työnjako suunnitellaan siten, että käynneistä saadaan rakennettua järkevä lenkki. Taajamalenkkejä suoritetaan osittain kävellen. Maaseutulenkkeihin pyritään järjestämään työntekijälle talon auto, joita Janakkalan kotihoidolla on käytössä viisi.

Janakkalassa ollaan ottamassa käyttöön uutta teknologiaa hoitajien avuksi. Nyt on jo käytössä lääkerobotit ja sähkölukot ja tulossa on uutta laitteistoa etäkäyntejä varten.

Erinomainen perehdytys ja kiva työyhteisö

Kantahämäläinen Minna aloitti keikkailun Janakkalan kotihoidossa elokuussa. Hän tekee vuoroja niin paljon kuin 60 % päätyönsä ohella ehtii. Esimerkiksi syyskuun aikana niitä kertyi kymmenkunta.  

Minnalla oli aiempaa kokemusta kotihoidosta muista yksiköissä, joten keikkailun aloittaminen oli helppoa. Työ ja järjestelmä olivat ennestään tuttuja. Erityismaininnan Janakkalan kotihoito saa perehdytyksestä. Se oli hänen mukaansa tähänastisista paikoista paras. Ensimmäisen vuoron alettua hänelle mm. esiteltiin paikkoja sekä kerrottiin asiakkaista ja tavoista. Hän sai myös kirjekuoren, joka sisälsi infopaketin sijaiselle. Siinä oli kerrottu kaikki perusasiat. Lisäksi hänelle oli luotu kaikki tunnukset valmiiksi, joten ei tarvinnut arpoa, kuka antaa hänelle minkäkin tunnuksen.

Janakkalan kotihoidossa on erittäin tyytyväiset ja ihanat asiakkaat, jotka neuvovat uusia sijaisia ja ovat hyvin ymmärtäväisiä.

Positiivista palautetta saa myös kiva työyhteisö, jossa on helppo olla mukana. Hän on saanut aina apua, kun on sitä kysynyt. Työkaverit ovat myös hyvin avoimia uusille kehitysideoille. Minna kokee, että työyhteisön hyvä henki heijastuu myös asiakkaiden kautta keikkalaisiin. Janakkalan kotihoidossa on erittäin tyytyväiset ja ihanat asiakkaat, jotka neuvovat uusia sijaisia ja ovat hyvin ymmärtäväisiä.

Arki Janakkalan kotihoidossa on normaalia kotihoidon arkea. Välillä on normaalia hektisempää kuten ihan missä tahansa yksikössä. Matkat Janakkalan kotihoidossa taittuvat yleensä autolla. Työkohteita on niin Turengin keskusta-alueella kuin maaseutupitäjissäkin. Minna pitää siitä, että työssä näkee sopivasti vaihdellen hänelle jo tuttujen paikkojen lisäksi aivan uusia.

Parhaita puolia keikkailussa Janakkalan kotihoidossa on ollut helppous, mahdollisuus tunnin joustoon, sopivat etäisyydet asiakkaiden välillä sekä kauniit maisemat. Varsinkin tunnin jousto aamulla tai iltapäivällä helpottaa hänen arkeaan älyttömästi. Minna kokee, että keikkailu on mukavaa vaihtelua pääasialliseen työhönsä verrattuna. Hän pääsee näkemään erilaisia paikkoja ja mieli pysyy avoimena.

Minna voi lämpimästi suositella keikkailua Janakkalan kotihoidossa varsinkin heille, joilla on jo kokemusta kotihoidosta. Hänen mukaansa kannattaa kokeilla 5–6 vuoroa, jotta saa kunnon kokonaiskuvan yksiköstä. Yksi kokeilukerta ei siihen riitä.

Keikkailu Temporen kautta on sujunut Minnan mielestä myös hyvin. Sovelluksesta on helppo ottaa vuoroja oman aikataulun mukaan ja palkat ovat tulleet aina ajallaan.

Kiinnostuitko keikkailusta Janakkalan kotihoidossa? Katso keikkainfon tallenne ja rekisteröidy keikkailijaksi!