Jaa artikkeli

Keikkailu Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa

Hämeenlinnassa on 19 päiväkotia ja niissä kaikissa on tarjolla eri mittaisia sijaisuuksia. Sijaisuuksien pituudet vaihtelevat yhdestä päivästä kolmeen kuukauteen. Suurin osa sijaistilauksista tehdään akuuttien poissaolojen tullessa tietoon edellisenä päivänä tai samana aamuna, kun keikka olisi tarjolla. 

Monipuolinen keikkatarjonta on ollut mieleen myös keikkatyöntekijällemme, joka kertoi meille omia kokemuksiaan keikkailusta Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa.

– Keikkailu pelkästään Hämeenlinnan kantakaupunginkin sisällä on hyvin vaihtelevaa ja työstä ei meinaa saada tarpeekseen, kun aina löytyy joku uusi ryhmä, jossa tarvitaan apua!

Keikkailu Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa sopii osa-aikatyötä tekeville, opiskelijoille, työttömille sekä henkilöille, jotka suunnittelevat alalle siirtymistä. Muodollista pätevyyttä ei välttämättä tarvitse, kunhan lasten kanssa toimiminen ja tiimityö sujuu.

– Aloitin keikkailun keväällä 2022 opiskeluaikanani. Olin suorittanut koulun kautta sinä ajankohtana kaksi työharjoittelua päiväkodissa, joista koin saaneeni tarvittavan varmuuden keikkailun aloittamiseen. Opiskelujen aikana tein aina vuoron silloin tällöin, kun vain opiskeluiltani ehdin. Nyt helmikuisen valmistumisen jälkeen keikkailusta tuli päätyöni, keikkatyöntekijä kertoo.

Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa pääsee osaksi iloista ja osaavaa työporukkaa. Tarjolla on hienot puitteet monipuoliseen toimintaan, luonto- ja kulttuurimahdollisuudet ovat ihan lähellä. Päiväkodissa työskennellään osana moniammatillista kasvattajayhteisöä.

– Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa työskentelee mahtavia avustajia, lastenhoitaja ja opettajia! Esihenkilötkin ovat helposti lähestyttäviä ja työnsä osaavat keikkalaiset jäävät heidän mieliinsä. Jokaiselle keikkalaiselle löytyy varmasti yksikkö, johon on mukava aina palata, keikkatyöntekijä kehuu.

Lapsiryhmässä päivät ovat toimintaa ja elämää täynnä. Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa toimitaan kunnioittavassa vuorovaikutuksessa yhdessä lasten kanssa. Työskentely edellyttää kykyä pysähtyä hetkeen ja innostua leikeistä ja monipuolisesta tekemisestä yhdessä lasten kanssa.

Keikkatyön yksi eduista on sen mahdollistama valinnan vapaus sekä työyksiköiden että työvuorojen suhteen.

– Keikkailussa parasta on vapaus valita omat työvuoronsa ja niiden yksiköt. On ihanaa nähdä erilaisia yksiköitä ja poimia jokaisen yksikön työtavoista aina jotain mukaansa. Nautin kiertävästä työstä, ja koen, että päätoimisia ja varsinkin päteviä keikkailijoita tarvitaan, keikkatyöntekijä toteaa.

Kiinnostuitko keikkailusta Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa? Lue lisää täältä!