Kuvituskuva keikkatarinoita-podcastista, jossa on beigellä pohjalla vaaleanpunaisen ja ruskean värisiä elementtejä. Kuvan keskellä on valkoisia viivoja ja kaksi ympyränmuotoista henkilökuvaa.

Jaa artikkeli

Keikkatarinoita: Mari Seppäsen polku terveydenhoitajaksi hoitoalan keikkatyön kautta

Keikkatyö on ollut Marille mahdollisuus ansaita opintojen ohella ja samalla kerryttää arvokasta kokemusta hoitoalalta. ”Aluksi lähdin keikkailuun taloudellisista syistä, mutta pian huomasin, miten se rikastuttaa opintojani käytännön kokemuksella,”

Mari Seppänen, nuori terveydenhoitajaopiskelija Hämeenlinnasta, on löytänyt tiensä hoitoalalle lapsuuden lääkärihaaveiden kautta. ”Lapsena haaveilin olevani lääkäri, mutta matkan varrella tajusin, että hoitoalalla on paljon muutakin tarjottavaa,” Mari kertoo. Hän on päättänyt keskittyä terveydenhoitajan ammattiin, jossa saa yhdistää sairaanhoitajan pätevyyden intohimoon auttaa ihmisiä. Voit kuunnella Marin tarinan podcastina tai lukea artikkelin.

Kuuntele Marin tarina podcastina:

Keikkatyön monipuoliset mahdollisuudet

Keikkatyö on ollut Marille mahdollisuus ansaita opintojen ohella ja samalla kerryttää arvokasta kokemusta hoitoalalta. ”Aluksi lähdin keikkailuun taloudellisista syistä, mutta pian huomasin, miten se rikastuttaa opintojani käytännön kokemuksella,” Mari jakaa. Hän on työskennellyt kotihoidossa ja kokenut, että keikkatyö tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuksia sovittaa yhteen opiskelun, työn ja harrastukset.

Haasteita ja oivalluksia

Vaikka keikkatyö tuo joustavuutta, se ei ole vailla haasteita. Ajanhallinta ja jaksaminen ovat asioita, joita Mari on joutunut opettelemaan tasapainoilemaan. ”On tärkeää oppia kuuntelemaan omaa kehoa ja tunnistamaan rajansa. Keikkatyössä on oppinut arvostamaan vapaapäiviä ja palautumista,” hän pohtii. Marille urheilu tarjoaa vastapainoa opiskelu- ja työkiireille, auttaen häntä rentoutumaan ja lataamaan akkuja.

Mari Seppänen:

Keikkatyö on antanut minulle niin paljon, että en näe syytä lopettaa sitä kokonaan. Se tuo vaihtelua ja joustavuutta, jota arvostan

Opiskelijaelämän ja keikkatyön yhteensovittaminen

Mari on löytänyt Temporen alustasta välineen, joka auttaa hallinnoimaan keikkatyötä ja opiskelua. ”Tempore on suunniteltu keikkalaisen tarpeisiin. Se mahdollistaa työvuorojen suunnittelun ja joustot, jotka ovat elintärkeitä opiskelijalle,” hän toteaa. Hän painottaa, että keikkatyön ja opiskelun yhteensovittaminen vaatii hyvää suunnittelua ja priorisointia.

Tulevaisuudensuunnitelmia ja unelmia

Katse tulevaisuuteen suunnattuna Mari pohtii valmistumisensa jälkeistä aikaa. Vaikka hän toivoo löytävänsä vakituisen työn, hän uskoo jatkavansa keikkailua osana työelämäänsä. ”Keikkatyö on antanut minulle niin paljon, että en näe syytä lopettaa sitä kokonaan. Se tuo vaihtelua ja joustavuutta, jota arvostan,” Mari kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Mari Seppäsen tarina on esimerkki siitä, miten keikkatyö voi tukea opintoja ja tarjota arvokkaita kokemuksia tulevalle ammattilaiselle. Keikkailu haastaa, opettaa ja rikastuttaa, tarjoten näkökulmia ja kokemuksia, jotka muokkaavat tulevaisuuden hoitoalan ammattilaisia.

Haluaisitko olla mukana Keikkatarinoissa? Ota yhteys viestinta@tempore.fi  Äänitykset tehdään etänä ja podcastiin valituille maksetaan sadan euron palkkio.

Kuuntele myös edellinen osa: