Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Kilpailu työntekijöistä käydään tässä ja nyt

Työkulttuurin muutos alkaa näkyä. Viime päivinä on mediassa jälleen uutisoitu työvoimapulasta, joka koettelee muun muassa varhaiskasvatusta. Sama tilanne koskee myös laajemmin sosiaali- ja terveysalaa. Työlle ei löydy tekijää noin vain – työntekijöistä täytyy alkaa kilpailla.

Muutos on kääntänyt työelämän valtasuhteita. Julkisen sektorin toimijat käyvät kilpailua sekä toistensa että yksityisten palveluntarjoajien kanssa.

Sosiaali- ja terveysalan osaaja pystyy valitsemaan, mitä töitä haluaa tehdä. Tarjontaa on vaikka kuinka paljon, joten vaakakupissa painavat työnantajan tarjoamat edut. Vakituinen työpaikka ei enää olekaan ainoa tavoittelemisen arvoinen asia. Työntekijöille merkitsee se, miten paljon työ mukautuu osaksi heidän muun elämänsä tarpeita.

Pienen lapsen vanhempi haluaa päästä illaksi kotiin viettämään aikaa lapsensa kanssa, ei vain käydä lastenhuoneen ovella vilkaisemassa nukkuvaa lasta iltavuoron päätteeksi. Harva sosiaali- ja terveysalan työpaikka kuitenkaan tarjoaa pelkkää aamuvuoroa. Ja olisihan kätevää saada aamuvuorojen lisäksi myös muutamia sopivia sunnuntaivuoroja kompensoimaan saamatta jääneitä vuorotyon lisiä. Tällaista joustoa ei vakituinen työpaikka tarjoa.

Mutta missä työssä tekijä pääsee räätälöimään oman työkalenterinsa?

Sarastia Rekryn työntekijä voi itse päättää, milloin, missä ja miten paljon hän tekee töitä. Joustava työ houkuttelee, sillä lähes 40 prosenttia työntekijöistämme keikkailee päätyönään. Keikkatyöhön hakeutuvat niin uransa alussa olevat kuin kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset. Puolelle kaikista Sarastia Rekryn työntekijöistä maksetaan kokemuslisää eli heillä on vähintään 5 vuotta työkokemusta.

Olemme lähteneet kehitystyöhön, jonka päämääränä on joustava ja helposti saatavilla oleva työ. Sosiaali- ja terveysalan osaajista kannattaa käydä kilpailua.

Näitä keinoja me olemme ottaneet käyttöön työntekijäkilpailussa

  • Automatiikka ja robotiikka

Työvuorojen ottamisen täytyy käydä nopeasti ja vaivattomasti muutamalla kännykän näpäytyksellä. Työntekijä voi itse merkata työkalenteriinsa, milloin ja missä yksiköissä haluaa työskennellä. Automatiikka yhdistää työntekijän sopiviin työvuoroihin muutamassa sekunnissa.

  • Työtä kaikkiin elämäntilanteisiin

Sarastia Rekryn työntekijät ovat päätoimisia keikkailijoita, opiskelijoita, osatyökykyisiä, eläkeläisiä, sivutoimisia keikkailijoita, hoitovapaalla olevia vanhempia… Osalle työntekijöistä ei olisi millään tavalla edes mahdollista valita kokopäivätyötä. Keikkatyön kautta heidän työpanoksensa saadaan käyttöön ja heidän osaamisensa pysyy ajan tasalla.

  • Räätälöidyt työsuhteet

Sarastia Rekry tarjoaa myös pitkäaikaisia työsuhteita. Haemme muun muassa kiertäviä lähihoitajia, joiden työpaikkailmoituksissa emme määrittele, missä ja miten paljon työtä on – päinvastoin. Haluamme, että työntekijä kertoo ne meille – me räätälöimme hänelle työpaikan. Työpaikkailmoitukseen voi tutustua täällä.

  • Työntekijälle tärkeät arvot ja edut kunnossa

Kunnallinen Avaintes ja KEVAn jäsenyys hyödyttävät työntekijää. Palkkaustasomme on noin 6 prosenttia yli työehtosopimuksen vähimmäismäärän.