Jaa artikkeli

Koronasyksy on huomioitu myös Sarastia Rekryn sijaisrekrytoinnissa

Poikkeuksellisinakin aikoina keikkatyöntekijöille on suurta tarvetta. Koronasyksyn haasteet on huomioitu Sarastia Rekryn sijaisrekrytoinnissa monilla eri tavoilla.

Koronapandemian aikana keikkatyöntekijöiden rekrytoinnissa on otettu huomioon erityisesti työntekijöiden liikkuminen eri yksiköissä ja organisaatioissa. Keikkatyötä tarjoavia yksiköitä on muun muassa kehotettu tekemään pidempiä sijaistilauksia työntekijöiden vaihtuvuuden hillitsemiseksi. Näin myös monet yksiköt ovat tehneet.

– Pidempien sijaisuuksien tarjoamisella voidaan vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta ja siten uusien kontaktien lisääntymistä työyksiköissä, kommentoi Sarastia Rekryn toimitusjohtaja Jaana Jantola.

Keikkatyöntekijöitä hyödyntävien yksiköiden esimiehiä on muistutettu myös huolehtimaan, että yksiköiden hygienia- ja suojainohjeistukset opastetaan huolellisesti myös sijaisille.

Lisäksi keikkatyöntekijöitä on kannustettu ilmaisemaan aktiivisesti omaa käytettävyyttään työntekijälle jo ennalta tutuissa yksiköissä. Tämä onnistuu käyttämällä varman saatavuuden merkintää työkalenterissa.

– Keikkatyötä tekeviä sote-alan ammattilaisia tarvitaan koronasyksynä yhtä paljon kuin ennenkin. Uusia keikkatyöntekijöitä rekrytoidaan toki koko ajan helpottamaan sosiaali- ja terveysalan arkea, mutta jo keikkailevat työntekijät voivat myös itse vaikuttaa työpaikan vaihtuvuuteen työkalenteria päivittämällä, jatkaa Jantola.

Sarastia Rekryn keikkatyöntekijöitä sekä asiakkaita pidetään ajan tasalla koronatilanteen ja keikkatyön ajankohtaisista asioista kuukausittain muun muassa uutiskirjeillä. Lisäksi keikkatyöntekijöitä on kehotettu lataamaan koronavilkku sekä seuraamaan aktiivisesti THL:n ja oman sairaanhoitopiirin virallisia ohjeistuksia.

Lisätietoja:

Avoimet keikkamahdollisuudet löytyvät täältä