Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Kuka keikkailee? – Tuula Vuohikorpi

Kuka?

  • Tuula Vuohikorpi
  • 66-vuotias sosiaaliohjaaja
  • Vapaa-ajalla hoitaa lapsen lapsia tyttären ollessa töissä

Aloitin keikkailun noin vuosi sitten, kun jäin eläkkeelle. Eläkkeelle siirtyminen ei ollutkaan niin helppoa, kun olin ajatellut, joten keikkailun aloittaminen oli luontevaa. Keikkailen vanhustenhuollossa ja kodinhoitajana Hämeenlinnassa. Olen tykännyt keikkailusta kovasti! Monet asiasta kanssani keskustelleet ovat sanoneet, että tekisivät mieluummin keikkaa ja huomaan, kuinka väsyneitä he ovat. Olen sanonut monelle tutulleni, että jääkää eläkkeelle ja tehkää keikkaa. Keikkatyössä jaksaa paljon paremmin, kun voi itse valita kuinka paljon ja missä tekee.

Keikkailen melko harvakseltaan, ehkä vain 1-2 keikkaa viikossa. Se on kuitenkin enemmän, mitä keikkailun aloittaessani ajattelin. Teen keikkaa mielelläni äkkilähtöperiaatteella, ja suunnittelen työntekoni yleensä korkeintaan viikoksi eteenpäin. Keikkatyö mahdollistaa myös sen, että suunnittelee työpäivät ennakkoon, mutta varaa työvuorot vasta juuri ennen keikkaa. Keikkailen pääosin yksiköissä, joissa työskentelin jo ennen eläkkeelle jäämistäni. On ollut mukavaa, kun on päässyt näkemään vanhoja työkavereita ja asiakkaita.

Kenelle suosittelet keikkailua?

  • Ihan kaikille
  • Erityisesti eläkeläisille

Keikkailu antaa mahdollisuuden saada eläkkeen päälle lisätienestiä, mikä taas mahdollistaa sen, että voi käyttää rahan sellaiseen, mihin olen itse ajatellut. Keikkailu on mahdollistanut uudenlaista ostamista. Hyvää keikkatyössä on myös se, että saa itse valita kohteet, joissa työskentelee, ja milloin työskentelee. Työympäristön vaihtuvuus tuo myös haasteita. Uudessa yksikössä odottaa uudet toimintatavat ja uudet asiakkaat ja työkaverit, joten joka kerta on perehdytettävä uudelleen. Etenkin asiakkaiden kohdalla on erittäin tärkeä tuntea taustat, jotta voi antaa parhaan mahdollisen avun.

Tuulan vinkit keikkatyöhön

  • Tärkeää on työskennellä iloisella mielellä
  • Toisen ihmisen kunnioittaminen on tärkeää, siitä lähtee kaikki