Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Kulkurin Valssi ja Portsakoti keikkatyöntekijöiden silmin

Opiskelijat Niina Alkio ja Milla Rahkonen keikkailevat aktiivisesti Sarastia Rekryn kautta Turun Vanhuskeskus 3:een kuuluvassa Kulkurin Valssissa ja Portsakodissa. Kulkurin Valssi ja Portsakoti ovat molemmat suuria tehostetun palveluasumisen yksiköitä, joissa on monta eri osastoa. Keikkoja on tarjolla monipuolisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja opiskelijoille.

Hoitajaopiskelija Niina Alkio päätyi keikkailemaan Kulkurin Valssissa viime talvena suoritetun työharjoittelun kautta. Keikkatyön sovittaminen opintojen oheen on sujunut hyvin Alkiolta.

– Keikkatyön hyvä puoli on se, että työtä voi tehdä ja suunnitella omien opiskelujen mukaan. Keikkailu on myös hyvä keino saada opiskelujen aikana jalkaa oven väliin työelämässä. Parhaimmillaan sitä kautta voi saada jopa vakipaikan haluamastaan yksiköstä, Alkio vinkkaa.

Kulkurin Valssi keikkapaikkana saa Alkiolta vuolaasti kehuja. Talo on uusi sekä paikat toimivat ja siistit. Eniten kehuja saavat kuitenkin Kulkurin Valssin työyhteisö sekä mukava ja auttavainen esihenkilö.

– Arvostan työelämässä paljon työyhteisöä ja Kulkurin Valssissa onkin todella hyvä työporukka. On hienoa, että Kulkurin Valssissa on töissä eri ikäisiä ihmisiä ja työyhteisö on monikulttuurinen. Esihenkilön kanssa on sujunut yhteistyö erittäin hyvin. Hän on ymmärtäväinen ja häneltä voi aina kysyä neuvoa tarvittaessa, Alkio kehuu.

Alkiolle on erityisen tärkeää, että asiakkaat otetaan työssä hyvin huomioon.

– Haluan tehdä työni aina hyvin ja sydämellä. Parhaimmillaan vanhusten kanssa työskentely on todella hauskaa. Se pienikin huumori ja hauskuus, jota voin työssäni tuoda vanhuksen elämään on juuri sitä hoitotyötä parhaimmillaan! Alkio kertoo.

Positiivisia kokemuksia Portsakodista

Myös opiskelija Milla Rahkosella on positiiviset kokemukset Sarastia Rekryn kautta keikkailusta. Kiitosta saavat muun muassa kätevä sähköinen työtarjotin sekä palkka joka perjantai -malli. Keikkatyö on sopinut loistavasti opintojen oheen ja Rahkonen suositteleekin keikkatyötä kaikille sosiaali- ja terveysalaa opiskeleville.

– Parasta keikkatyössä on se, että voin itse päättää milloin teen keikkaa ja mitkä vuorot minulle sopivat parhaiten. Keikkailu auttaa ylläpitämään koulussa hankittua taitoa ja keikkailessa pääsee näkemään konkreettisesti millaista työ on, Rahkonen kertoo.

Rahkonen päätyi keikkailemaan Portsakotiin oltuaan siellä ensin kesätöissä. Mielessä oli jo aikaisemmin käynyt, että opintojen ohelle olisi hyvä löytää mieleinen keikkapaikka.

– Portsa oli niin kiva paikka, että halusin jäädä sinne myös keikkailemaan. Esihenkilömme on todella mukava ja Portsakoti on muutenkin mielenkiintoinen keikkapaikka. Olen oppinut siellä paljon uusia asioita, kehuu Rahkonen.

Rahkonen suosittelee Portsakodissa keikkailua kaikille kiinnostuneille. Yksikköön on helppo tulla töihin ja perehdytyksestä huolehditaan.

– Portsakodissa otetaan sijaiset todella hyvin vastaan. Perehdytys oli hyvä ja edelleenkin, jos tulee jotain epäselvää tai kysyttävää, niin apua saa aina. Myös muut keikkalaiset ovat kehuneet, että ovat viihtyneet ja tykänneet työskennellä Portsakodissa, Rahkonen kehuu.

 

Kiinnostuitko keikkailusta Kulkurin Valssissa tai Portsakodissa? Aloita keikkailu täällä.