Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Lainahoitaja – keikkatyön vapaus ja vakityön edut samassa paketissa

Tänään perjantaina 8.2.2019 vietetään Lainan päivää. Sarastia Rekryllä työskentelee 28 lainaa, toisin sanoen liikkuvaa lähihoitajaa. Haemme lisää lainahoitajia joukkoomme tälläkin hetkellä.

Lainahoitaja Raija Pellikka on työskennellyt liikkuvana lähihoitajana Hämeenlinnan päiväkodeissa kohta 8 vuotta. Seuturekryn ensimmäiset lainahoitajat on rekrytoitu Hämeenlinnan kotihoitoon keväällä 2010.

Raija hakeutui lainahoitajaksi tehtyään ensin pari vuotta keikkaa Seuturekryn kautta. Lainahoitajana työskentelyn aloittamisessa Raijaa houkutteli vakituisen työn edut höystettynä keikkatyön vapaudella: työnantaja oli entuudestaan tuttu ja viikoittainen työaika on taattu, mutta työyksikköä pääsee vaihtamaan aika ajoin, eikä yllättäviä vuoronvaihtoja ole.

Sijaistarpeet täytetään ensisijaisesti lainahoitajilla, joille työyksiköt ja niiden asiakkaat ovat tuttuja. Kun asiakkaamme, joka on sopinut Sarastia Rekryn kanssa lainasijaispalvelun käytöstä, tekee sijaistilauksen, järjestelmäautomatiikka hakee ensin sopivia sijaisia lainahoitajista. Jos kriteereihin sopivaa vapaata lainahoitajaa ei löydy, sijaistilaus siirtyy työtarjottimelle keikkatyöntekijöiden varattavaksi.

Erityisesti työn vaihtelevuus miellyttää Raijaa: ”Vaikka päivärytmi on suurin piirtein sama päiväkodista riippumatta, jokaisessa ryhmässä on kuitenkin omat käytäntönsä ja toimintatapansa. Lainahoitajana työskennellessä ja yksikköä välillä vaihtaessa työssä on tietty vaihtelevuus, joka pitää työn mielekkäänä. Lisäksi pidän siitä, että työaika on suunnilleen sama joka päivä.”

Lainahoitajana työskentelyssä, kuten muissakin sijaisuuksissa, työ tehdään aidon tarpeen pohjalta. ”Koen olevani tarpeellinen ja tervetullut yksiköihin, joissa työskentelen. Tunnen työn olevan tärkeää”, Raija pohtii. ”Myös asiakkaan kannalta on helpompaa, kun sijaistamaan saapuu tuttu ja turvallinen työntekijä.”

Kuten muussakin keikkatyössä, myös lainahoitajana työskentelyssä vaaditaan tietynlaista paineensietokykyä ja joustavaa luonteenlaatua. Työyksiköiden vaihtuvuus ja vakituisen työyhteisön tuen puute ovat lainahoitajuuden varjopuolet

Raijalta kysytään aika ajoin, onko hän hakenut vakituista työpaikkaa. ”Vastaukseni on, että aion jatkaa lainahoitajana työskentelyä niin kauan, kuin tätä riittää.”

Lainahoitaja on Sarastia Rekryn oma liikkuva lähihoitaja. Lainat liikkuvat eri työyksiköissä ennakkoon määritetyllä työskentelyalueella. Lainahoitajien työaika on pääsääntöisesti kokoaikainen päivätyö. Lainahoitajia työskentelee Sarastia Rekryn toimialueella laajasti: Hämeenlinnassa, Forssassa, Huittisissa, Janakkalassa, Sastamalassa, Valkeakoskella, Jämijärvellä, sekä Eteva Kuntayhtymän yksiköissä.