Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Mäntykoti Räntämäki keikkatyöntekijän ja yksikön esimiehen silmin

 

Mäntykoti Räntämäki on Turun vanhusten asumispalveluiden yksikkö, jossa on yhteensä 45 tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa ikääntyneille. Räntämäki sijaitsee rauhallisella omakotitaloalueella lähellä luontoa. Tuvista pääsee suoraan tilavalle parvekkeelle tai aidatulle piha-alueelle ulkoilemaan asukkaiden kanssa. Räntämäkeen on helppo tulla julkisilla, mutta pihassa on myös ilmaisia autopaikkoja.

Mäntykoti Räntämäen asukkaat ovat pääasiassa iäkkäitä ja monisairaita henkilöitä, joiden hoitaminen kotona ei ole enää mahdollista. Räntämäki tarjoaa turvallisen ja kodinomaisen asuinympäristön, jossa asukkaat saavat hoitoa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden. Ryhmäkotimuotoisessa asumisessa tuetaan asukkaiden omatoimisuutta ja pidetään yllä toimintakykyä. Tilat ovat uudet, tilavat ja siistit, ja ergonomia-apuvälineitä on riittävästi tarjolla.

– Tavoitteena on tarjota asukkaille mahdollisimman laadukas elämä kiinnittämällä huomiota arjen pikkuiloihin, toteuttamalla hyvää perushoitoa ja sairauksien kokonaisvaltaista hoitoa sekä turvaamalla saattohoito elämän loppuvaiheessa, avaa yksikön esimies Varpu Räisänen

Mäntykoti Räntämäessä on tarjolla hoitajan töitä sairaanhoitajille, lähi- ja perushoitajille. Myös alaa opiskelevat voivat työskennellä yksikössä, kun opintoja on takana riittävä määrä.

– Meillä työskentelee myös hoiva-avustajia ruoka- ja pyykkihuoltotehtävissä. Alaikäisten työskentelyä ohjaa oma lainsäädäntönsä, mutta heille tehtäviä voi löytyä avustavista tehtävistä. Lain edellyttämä rokotussuoja pitää olla voimassa, kertoo Räisänen.

Räntämäessä hoitajan työ sisältää asukkaiden perus- ja sairaanhoitoa. Tehtäviin kuuluu hoidon suunnittelua ja toteutusta yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. Hoidon lähtökohtana ovat asukkaan yksilölliset tarpeet, tavat ja tottumukset sekä yhteistyö omaisten kanssa. Keskeisinä periaatteina hoidossa ovat asukkaiden toimintakyvyn ja omien voimavarojen ylläpitäminen sekä virikkeiden tuominen asukkaiden päiviin.

– Toimimme asukkaiden kodissa, joten työssä korostuu asukkaiden ja heidän vieraidensa kunnioittava kohtaaminen, kuten tervehtiminen ja asiakaspalveluhenkisyys. Emme tule töihin Räntämäkeen, vaan viettämään päivän asukkaiden kanssa. Ilmapiirillä on suuri merkitys muistisairaiden käyttäytymiseen eli jokaisella on velvollisuus huolehtia hyvästä ilmapiiristä, kuvailee Räisänen.

Yksi Räntämäen keikkalaisista on lähihoitaja Vesa Holmväg. Hän työskenteli Räntämäessä aiemmin vakituisena työntekijänä.

– Irtisanouduin vakituisesta työsuhteestani Mäntykoti Räntämäestä valmistuttuani kampaajaksi alkuvuodesta 2022. Olen siitä asti keikkaillut säännöllisen epäsäännöllisesti samassa yksikössä. Aiemmin olen keikkaillut muutaman vuoden ajan Sarastia Rekryn kautta, Holmväg kertoo.

Holmvägin mukaan vapaus päättää siitä, milloin tekee keikkaa, on keikkailun paras puoli. Hänen mielestään keikkailu sopii kaikille, jotka haluavat enemmän vapautta päättää omista työvuoroistaan.

– Pelkästään Sarastia Rekryn keikkalaisten sivut ovat jo itsessään hyvin helpot käyttää ja helppo valita, milloin voi ottaa keikkaa vastaan, Holmväg kehuu.

Tällä hetkellä Holmväg ei keikkaile muualla kuin Räntämäessä. Hänen mukaansa keikkailu Räntämäessä on äärimmäisen mukavaa.

– Keikkailu Räntämäessä on erittäin ihanaa. Sarastialaiset otetaan aina hyvin avoimesti vastaan. Olen kuullut monilta muiltakin, että Mäntykoti Räntämäki on yksi parhaista yksiköistä tehdä keikkaa. Keikkalaiset otetaan aina ilolla vastaan. Jos joku tulee ensi kertaa, niin henkilökunta huolehtii perehdytyksestä ja varmistaa, että työnteko sujuu. Suosittelen erittäin lämpimästi keikkailua Mäntykoti Räntämäessä. Olen ehkä puolueellinen, mutta mielestäni yksikkö on ylitse muiden, Holmväg kuvaa.

Kiinnostuitko keikkailusta Mäntykoti Räntämäessä? Osallistu keikkainfoon ja varaa sen jälkeen aika pikahaastatteluun. Haastattelun jälkeen olet valmis keikkailemaan. Lue lisää täältä!