Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Mäntyrinne ja Vuokkokoti keikkatyöntekijöiden silmin

Hoitajat Hilkka Paananen ja Pia Vuori keikkailevat ahkerasti Turun vanhuskeskus 4:ään kuuluvassa Mäntyrinteessä ja Vuokkokodissa. Mäntyrinne ja Vuokkokoti ovat molemmat suuria ikäihmisten asumispalveluyksiköitä, joihin kuuluu monta eri osastoa.

Hilkka Paanasella on pitkä työhistoria Turun vanhuskeskus 4:ään kuuluvassa Mäntyrinteessä.  Tällä hetkellä hän keikkailee aktiivisesti uuden ammatin opiskelun ohella.

– Itse teen keikkaa pelkästään Mäntyrinteessä, jossa olen ollut yli 10 vuotta vakituisena työntekijänä. Keikkaillessa teen töitä Mäntyrinteen eri osastoilla. Suurin osa asukkaista on minulle tuttuja, joten Mäntyrinteeseen on helppoa tulla keikalle, Paananen kertoo.

Keikkatyön sovittaminen opintojen oheen on sujunut hyvin ja Paananen kehuukin kovasti keikkatyön tuomia mahdollisuuksia. Opinnot eivät tarkoita sitä, että työnteko tutussa yksikössä pitäisi lopettaa täysin.

– Keikkailussa parasta on se, että sen voi niin hyvin sovittaa oman elämän rytmiin ja opiskelun ohelle. Ensi viikolla, kun koulussa on näyttöviikko, niin en ole ottanut yhtään keikkaa. Sen jälkeen on taas pidempi pätkä, kun olen ottanut paljon vuoroja. Yhdellä sanalla sanottuna keikkatyössä parasta on vapaus, Paananen kommentoi.

Paananen kuvailee Mäntyrinteen osastoilla keikkailua todella monipuoliseksi ja mielenkiintoiseksi. Osastojen välillä on Paanasen mukaan juuri sopivasti vaihtelua. Myös esihenkilöt saavat Paanaselta paljon kehuja ystävällisyydestään ja joustavuudestaan.

– Mäntyrinteen esihenkilöille täytyy antaa iso plussa. He ovat aina kiitollisia, kun sinne menee töihin ja saattavat tulla ihan nykäisemään hihasta, että kiitos kun otit meiltä taas vuoroja, tosi mahtavaa kun tulet tänne töihin. Mäntyrinteessä esihenkilöt ottavat myös sijaiset huomioon työvuorolistojen suunnittelussa. Tekemiseeni luotetaan ja tunnen olevani osa Mäntyrinteen työyhteisöä, Paananen kehuu.

Monipuolisia keikkamahdollisuuksia Vuokkokodissa

Myös hoitaja Pia Vuorella on hyvät kokemukset keikkailusta Turun vanhuskeskus 4:ään kuuluvassa Vuokkokodissa. Vuori aloitti alun perin keikkailun sillä keikkailussa häntä kiinnosti työn vaihtelevuus, vapaus ja mahdollisuus kokeilla keikkailua erilaisissa yksiköissä. Vuori meni Sarastia Rekryn kautta Vuokkokotiin keikkatöihin vuonna 2019 ja oli siellä välissä myös vakituisena työntekijänä.

– Vaikka minulla oli vakituinen paikka Vuokkokodissa, tein silti keikkaa myös Sarastia Rekryn kautta, Vuori kertoo.

Vuokkokoti saa Vuorelta vuolaasti kehuja keikkapaikkana.

– Olen tehnyt monta vuotta keikkatyötä ja Vuokkokoti on mielestäni ehdottomasti yksi parhaista keikkapaikoista. Vuokkokoti on iso talo ja siellä on yhteensä kahdeksan osastoa, joten vaihtelua sekä töitä riittää yhden talon sisällä paljon.

Vuori suosittelee Vuokkokodissa keikkailua kaikille keikkailusta kiinnostuneille sote-alan ammattilaisille ja opiskelijoille.

– Vuokkokodissa pärjää kyllä vähemmälläkin kokemuksella. Toimintatavat ovat selkeitä ja työssä ei olla ikinä yksin. Vuokkokotiin on todella helppoa mennä keikalle, sitä ei tarvitse yhtään jännittää, vinkkaa Vuori.

Kiinnostuitko Turun vanhuskeskuksissa keikkailusta? Aloita keikkailu täällä.