Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Muista toimittaa vuoden 2020 verokorttisi

Muista toimittaa verokorttisi ajoissa palkanmaksuaikataukujen mukaisesti. Emme saa verokortteja suoraan verottajalta.

Mihin toimitan vuoden 2020 verokortin?

Voit toimittaa verokorttisi meille kolmella eri tavalla:

1. skannattuna sähköpostitse (asiakaspalvelu@sarastiarekry.fi)

2. kopiona tai alkuperäisenä postitse (Sibeliuksenkatu 1 A 8, 13100 Hämeenlinna)

3. liitetiedostona järjestelmään + tieto sähköpostitse tai palvelupyyntönä

Huom! Jos lisäät tai olet jo lisännyt verokorttisi järjestelmän liitetiedostoihin, tee siitä ilmoitus vielä erikseen joko sähköpostitse asiakaspalveluumme tai palvelupyyntönä. Tämä on tärkeää, sillä emme saa erillistä ilmoitusta lisätyistä liitteistä järjestelmän kautta.

 

HUOM! Varmistathan, että lähetät meille verokorttisi, etkä päätöstä verotuksesta.

Milloin minun tulee toimittaa verokortti?

Toimita uusi verokorttisi Sarastia Rekryyn palkanmaksuaikataulun mukaisesti. Palkanmaksuaikataulun löydät järjestelmän Tiedoksi-välilehdeltä. Palkanmaksuaikataulusta näet milloin sinun tulee tallentaa tehdyt tunnit Serenettiin ja minä päivänä verokortin tulee olla viimeistään meille toimitettuna.

Uudet verokortit otetaan käyttöön 1.2.2020. Tammikuussa maksettavaan palkkaan käytetään vielä vuoden 2019 verokorttia, mikäli et hae muutosverokorttia.

Riittää, että työntekijä esittää verokortin tai verokortin kopion työnantajalleen (Sarastia Rekry). Sähköinen verokortti riittää myös. Työnantajan ei tarvitse enää säilyttää työntekijän verokorttia itsellään.

Seuraa omia palkkatulojasi vuoden kuluessa

Verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Kaikki työnantajat käyttävät samaa verokortille laskettua veroprosenttia.

Sivutulon verokortti poistuu, joten sama verokortti käy jatkossa kaikille palkkatuloille. Sivutuloille tai eri työnantajille ei enää lasketa eri veroprosenttia.

Palkkatulojen seuraaminen on työntekijän velvollisuus. Palkkojen kertymisen seuraaminen vuoden aikana on erityisen tärkeää etenkin, jos sinulla on useita työnantajia tai peruspalkkasi muuttuu vuoden aikana.