Huoneessa useita henkilöitä katsomassa valkokankaalta Sarastia Rekryn esittelyä.

Jaa artikkeli

”Odotamme tätä toiveikkaana ja jännityksellä, sillä tilanne on vaikea” –RAS ottaa käyttöön Sarastia Rekryn sijaispalvelun

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä ottaa käyttöön Sarastia Rekryn sijaispalvelun toukokuun alusta alkaen.

–Olemme positiivisella mielellä ja jännitys on suuri, sillä odotukset ovat korkealla, kertoo va. hoidon ja hoivan palvelujen tulosalueen johtaja Ulla Pyykkönen.

Ulla Pyykkönen toivoo, että yhteystyö vapauttaa resursseja esimiestyöhön
Ulla Pyykkönen toivoo, että yhteystyö vapauttaa resursseja esimiestyöhön.

RAS vastaa Raahen, Pyhäjoen ja Siikajoen yhteensä 33 000 asukkaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Hyvinvointikuntayhtymässä on noin tuhat työntekijää.

–Tilanne on vaikea, sanoo Ulla Pyykkönen suoraan kysyttäessä henkilökunnan saatavuudesta.

Tämän hetken haasteet kiteytyvät hyvin RAS:in yhtymähallituksen esityslistalla. Hallitus käsitteli Sarastia Rekryn ottamista yhteistyökumppaniksi kokouksessaan 30.3.

Henkilöstön saatavuuteen liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet merkittävästi koko maassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja myös RASHKY:n alueella viimeisen vuoden aikana. (…)

Henkilöstön heikkoon saatavuuteen kulminoituvat nyt paitsi henkilöstön, myös esimiesten työssä jaksamisen ongelmat ja haasteet.

Henkilöstön riittävyyden turvaamiseksi on esimerkiksi Hoidon ja hoivan tulosalueella jouduttu/joudutaan vähentämään vuorohoidon asiakaspaikkoja sekä Kotirannassa että Jokikartanossa, jotta lakisääteinen henkilöstömitoitus saadaan turvattua asumispalveluissa ja kotihoidossa kaikki palvelun tarpeessa olevat asiakkaat hoidettua.

Esimiesten työ on tällä hetkellä 100 prosenttia rekrytointia ja siihen liittyvää järjestelyä, jotta asiakkaat saataisiin edes välttävästi ja turvallisesti hoidettua. (ote kokouksen pöytäkirjasta)

Ulla Pyykkönen toivookin, että juuri esimiestyöhön vapautuu aikaa nyt kun osa sijaishankinnasta ja -hallinnasta siirtyy Sarastia Rekrylle 2.5.

Henna Jokimäki odottaa innolla yhteistyötä Sarastia Rekryn kanssa

RAS:in rekrytointikoordinaattori Henna Jokimäki sanoo, että yhteistyön valmistelu eteni ripeästi.

–Kysyimme referenssejä tahoilta, jotka ovat jo Sarastia Rekryn asiakkaina ja Sarastia Rekry sai heiltä erittäin hyvää palautetta.

Keikkailu aloitetaan Sarastia Rekryn kautta Raahe, Pyhäjoki ja Siikajoki -alueilla ikääntyneiden palveluissa, koti-ja asumispalveluissa, osastohoidossa ja vammaispalveluissa.

Aloita keikkailu RAS:issa. Rekisteröidy keikkatyöntekijäksi ja varaa aika työhaastatteluun netissä tai soittamalla asiakaspalveluun 03 621 3900!

Keikkatyöntekijöitä Sarastia Rekryn informaatiotilaisuudessa Raahessa 26.4.