Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

PHHYKY:n alueella pilotoidaan kesäpalkkiota sijaissaatavuuden edistämiseksi

PÄIVITETTY 4.6.2021: Lisätty tieto vammaispalvelujen liittymisestä kesäpalkkiomalliin.

Sarastia Rekry pyrkii ratkaisemaan valtakunnallista työvoimapulaa yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Jo aiemmin on panostettu rekrytoimisen tehostamiseen, nopeaan palkanmaksuun, markkinointiviestintään myös yhdessä asiakkaiden kanssa sekä hyvään perehdytykseen. Tilanne sijaissaatavuudessa on vakava ja kesän ajalle on nähtävissä erityisiä haasteita.

Sijaissaatavuuden edistämiseksi on muotoiltu rekrytointilisämalli yhdessä PHHYKY:n ja Avaintan kanssa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän vammaispalveluissa (7.6. alkaen), kotihoidossa ja ikääntyneiden asumispalveluissa otetaan kesän ajalle käyttöön kesäpalkkiomalli. Asiakaslähtöistä kesäpalkkiomallia pilotoidaan toukokuun ajan ja sitä on mahdollista laajentaa tarvittaessa myös muilla kriittisillä alueilla asiakkaiden käyttöön. Kesäpalkkion käyttöönotto nopeallakin aikataululla on osoitus Sarastia Rekryn ratkaisukeskeisyydestä ja ketterästä palvelusta.

Kesäpalkkiomallissa PHHYKY:n vammaispalveluissa, kotihoidossa ja ikääntyneiden asumispalveluissa maksetaan 10.5.-31.8.2021 kesäpalkkiota. Kun keikkatyöntekijä tekee kuukauden aikana vähintään 10 työpäivää kotihoidossa tai ikääntyneiden asumispalveluissa, saa hän 300 euron kesäpalkkion! Palkkio ei kasva, vaikka työntekijä tekisi enemmän kuin 10 vuoroa kuukaudessa.

Yhdeksi työpäiväksi katsotaan tehty kalenteripäivä (ei sairaslomapäivä tai muu poissaolo), jolle työntekijällä on työsuhde Sarastia Rekryyn ja työ tehdään PHHYKY:n kohdetyöyksikössä. Työpäivän pituudella ei ole merkitystä. Kesäpalkkio ei poista hälytysrahan mahdollisuutta. Kesäpalkkiomalli on käytössä 10.5.-31.8.2021. Työvuorot tulee tallentaa viikon kuluessa tehdystä työvuorosta.

Pilotin toimimista seurataan tarkasti. Pilotista kerätään palautetta sekä keikkatyöntekijöiltä, että tilaajilta.