Tilauskeskuksemme palvelee akuuteissa asioissa 1.1. ja 6.1. klo 7-14.

Jaa artikkeli

Rekrytointi on digitalisoitu ja automatisoitu, mutta silti tärkeintä on ihminen

Sarastia Rekryn kautta keikkoja tekevät haastatellaan. Haastatteluja on kahdenlaisia: 15 minuutin pika-aika ja enemmän ohjausta tarvitseville 45 minuutin aika.

Sarastia Rekry on sijaistyöntekijöiden työnantaja, joten haku-, haastattelu- ja työnvälitysprosessi on tarkan harkinnan tulos

Avaamme rekrytointiprosessin tässä:

Keikkainfot päivittäin

Keikkainfossa kerrotaan miten Sarastia Rekryn kautta voi tehdä keikkatöitä. Infot ovat avoimia kaikille. Infoja järjestetään Teamsilla, useita joka arkipäivä. Sen sisältö on aina samanlainen ja siellä voi myös esittää kysymyksiä. Tallenne infoista on nähtävissä myös verkkosivulla.

Keikkainfon jälkeen voi varata haastatteluajan. Se on siis joko 15 minuuttia tai 45 minuuttia.

 Aina ei haastattelua tarvita

Haastattelua ei välttämättä tarvita, jos haluaa keikkailla vain tutussa yksikössä, vaikkapa siinä yksikössä, josta on eläköitynyt tai josta on hoitovapaalla. Silloin riittää keikkainfoon osallistuminen ja liitteiden toimittaminen järjestelmän kautta.

Mitä haastattelussa tehdään?

Haastatteluun tullessa pitäisi olla jo rekisteröitynyt järjestelmäämme. Näin voimme tehdä sopimuksen heti jos asiat ovat kunnossa; kaikki liitteet on toimitettu ja tiedot ajan tasalla.

Pitemmissä haastatteluissa saa enemmän ohjausta esimerkiksi järjestelmän käyttöön, jos sellaista kokee tarvitsevansa.

Kaikilta hakijoilta tarkistettavat asiat:

  • Tutkinto/Valvira
  • Opiskelijat tarkistetaan opintopisteiden määrä, suoritetut harjoittelut ja sen pohjalta soveltuvuuden arviointi. Opiskelijoiden osalta seurataan myös opintojen etenemistä.
  • Aiempi työkokemus alalta ja mahdollinen kokemuslisäoikeus à apuna myös soveltuvuuden arvioinnissa
  • Lääkehoitokoulutukset à voimassaoloa seurataan järjestelmässä
  • Ensiapukoulutukset à voimassaoloa seurataan järjestelmässä.
  • Hygieniapassi
  • Rikostaustaote jos hakeutuu yksiköihin, joissa alaikäisiä
  • Verokortti
  • Koronapassi (rokotteiden määrä/sairastettu tauti/lääketieteelliset syyt)
  • EU:n ulkopuoliset kansalaiset: kansalaisuus todennetaan passista, tarkistetaan oleskeluluvan voimassaolo ja työnteko-oikeus à ilmoitus te-toimistoon. Lisäksi seurataan, jos työntekijän työnteko-oikeusaika umpeutuu à asetetaan keikkatauolle.

Nämä kaikki kohdat käydään läpi huolimatta siitä, mitä kautta uusi keikkalainen tulee töihin. Lisäksi kaikkien uusien keikkatyöntekijöiden kanssa allekirjoitetaan sopimus sijaisrekisteriin ottamisesta sekä salassapito.

Keikkatyön raamit määritellään haastattelussa

Haastattelussa määritellään myös keikkatyön raamit, eli missä yksiköissä ja millä pätevyyksillä työntekijä voi keikkatyötä tehdä.

Kaikkia tietoja on mahdollista päivittää jälkikäteen. Esimerkiksi opintojen edetessä voi saataville tulla laajempi valikoima keikkatöitä.

Työntekijän tilaajan kannalta on tärkeää, että haastattelussa on merkitty valmiiksi työntekijän tietoihin kaikki keikkatyöhön vaikuttavat asiat: pätevyydet, luvat, yksiköt, yms.

Jos työntekijän tietoihin ei ole vahvistettu esimerkiksi lääkehoitokoulutuksia, ei hän voi varata sellaista työtä, joissa niitä vaaditaan.

Sitten keikalle

Jotta keikkalainen pääsee mahdollisimman jouhevasti heti keikkatöihin kiinni, olisi nämä ”liitteet” eli erilaiset todistukset hyvä olla toimitettuna jo ennakkoon.

Kun kaikki on kunnossa, voi varata suoraan töitä.

Kaikilta prosessin läpikäyneiltä työnhakijoilta kysytään palautetta ja saamamme palaute on erittäin hyvää.

Kuuntele keikkalaistemme kokemuksia Keikkatarinoita-podcastista: