Jaa artikkeli

Runosmäen vanhuskeskus keikkatyöntekijöiden silmin

Hoitajat Jonna Leimunen ja Jerusalem Tessema tekevät säännöllisesti keikkaa Turussa Runosmäen vanhuskeskuksessa. Runosmäen vanhuskeskus on suuri ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa on monta eri osastoa. Asiakaskunta koostuu pääasiassa muisti- ja monisairaista ikäihmisistä.  

Jonna Leimunen on kokenut keikkailija ja hän onkin vakituisen työnsä ohella keikkaillut monissa eri yksiköissä Turussa. Keikkailu on tuonut vaihtelua elämään ja sujunut helposti ja vaivattomasti Sarastia Rekryn kautta.

– Sarastia Rekryn kautta keikkailussa parasta on luotettavuus ja helppous. Työvuorot varaan lähes aina työtarjottimen kautta. Sieltä on helppoa katsoa avoimet keikat ja joustavasti valita sopivat vuorot itselle. Myös palkka joka perjantai -malli on todella hyvä systeemi. Jos tulee yllättäviä menoja, niin voi napata pari keikkavuoroa ja se on sillä selvä, vinkkaa Leimunen.

Turun keikkapaikoista yhdeksi suosikiksi on noussut Runosmäen vanhuskeskus, jonka osastoilla Leimunen on keikkaillut ahkerasti.

– Runosmäen vanhuskeskuksen osastoilla minut on otettu aina hyvin vastaan. Ensimmäistä kertaa menin yksikköön jännittyneenä, mutta siellä oli jo yökkö odottamassa ja avaimet sekä asukaslistat oli katsottu valmiiksi. Keikasta jäi heti fiilis, että tähän yksikköön on kiva tulla töihin, Leimunen kertoo.

Runosmäen vanhuskeskuksen selkeät toimintatavat sekä hyvä työyhteisö keräävät Leimuselta kiitosta. Hän suositteleekin siellä keikkailua kaikille keikkailusta kiinnostuneille.

– Runosmäen vanhuskeskukseen on sijaisena helppoa mennä, koska toimintatavat ja työtehtävät ovat selkeitä ja työporukkaan pääsee heti mukaan. Työkaverit ovat kivoja ja esimiehet aivan mahtavia ja joustavia. Runosmäen vanhuskeskuksessa arvostetaan keikkalaisia ja tunnen, että osaamiseeni luotetaan, Leimunen kehuu.

Keikkakokemuksia osastoilta 3A ja 3B

Jerusalem Tessema aloitti keikkatyöt Sarastia Rekryllä muuttaessaan Turkuun toiselta paikkakunnalta. Keikkatyö ja sen tuomat mahdollisuudet ovat sopineet hyvin Tessemalle.

– Sarastia Rekryn kautta on ollut helppoa keikkailla, kun töitä voi tehdä omien aikataulujen mukaan. Halusin keikkatyön kautta tutustua erilaisiin yksiköihin ja työmahdollisuuksiin Turussa.

Myös Tesseman kokemukset Runosmäen vanhuskeskuksessa työskentelystä ovat todella positiivisia, aivan kuten Leimusellakin. Keikkailukokemusta on kertynyt etenkin osastoilta 3A ja 3B.

– Runosmäellä on monta eri osastoa, joten keikkamahdollisuuksia on paljon. Työ on monipuolista ja vaihtelevaa. Kun tulin Runosmäen vanhuskeskukseen töihin, olin palannut hoitovapaalta ja se ymmärrettiin yksikössä hyvin. Sain todella hyvän perehdytyksen taloon ja pääsin heti sisälle työtehtäviin ja työporukkaan, kehuu Tessema.

Vanhustyö on Tesseman sydäntä lähellä ja hän kannustaakin kaikkia kiinnostuneita lähtemään keikalle Runosmäen vanhuskeskuksen osastoille.

– Pidän vanhusten kanssa työskentelystä, se on aivan ihanaa. Nautin työstäni Runosmäen vanhuskeskuksessa. Suosittelen siellä keikkailua kaikille hoitajille. Kunhan vaan uskaltaa pyytää apua tarvittaessa, niin pärjää hyvin! Tessema vinkkaa.

Kiinnostuitko Runosmäen vanhuskeskuksessa keikkailusta? Aloita keikkailu täällä!