Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

”Sijaispalvelu vähentää byrokratiaa” – Kymijoen Ravintopalveluissa ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön Sarastia Rekryn kanssa

Kymijoen Ravintopalvelut Oy otti käyttöön Sarastia Rekryn sijaispalvelun toukokuussa 2020. Kotkassa, Haminassa ja Kouvolassa on siitä asti tarjottu opiskelijoille ja ammattilaisille keikkatöitä ateriapalveluissa Sarastia Rekryn kautta. Reilun yhdeksän kuukauden aikana Kymijoen Ravintopalveluissa on huomattu, että sijaispalvelun käyttö säästää ennen kaikkea esimiesten aikaa ja vähentää byrokratiaa.

Kymijoen Ravintopalvelut tuottaa ateriapalveluita alueellaan muun muassa kouluihin, palvelukeskuksiin, sairaaloihin ja omistajiensa henkilöstöravintoloihin. Sarastia Rekryn kautta Kymijoen Ravintopalveluissa voi keikkailla ravitsemistyöntekijän, kokin ja dieettikokin tehtävissä lukuisissa yksiköissä.

Keikkailu Kymijoen Ravintopalveluiden yksiköissä on mukavaa, sillä uusi keikkatyöntekijä ei jää koskaan yksin, vaan keikkatyöntekijä perehdytetään hyvin ja työtä tehdään aluksi työparin kanssa.

– Meillä keikkatyöntekijät otetaan hyvin vastaan. Lisäksi yksiköissä on hyvä yhteishenki, josta kertoo myös se, että moni uusi keikkalainen on tullut uudelleen takaisin meidän keikoille, kertoo Kymijoen Ravintopalveluiden henkilöstöpäällikkö Terhi Vinnamo.

Kymijoen Ravintopalveluihin kannattaa lähteä keikalle, sillä työ on monipuolista: työtä tehdään esimerkiksi astiahuollossa, keittiössä ja salin puolella. Lisäksi hyville keikkalaisille töitä voi olla tarjolla myös pidemmällekin ajalle.

Esimiehille jää aikaa muuhun

Yhteistyö Kymijoen Ravintopalveluiden ja Sarastia Rekryn välillä on sujunut hyvin. Sijaispalvelun käyttö säästää esimiesten työaikaa ja vähentää byrokratiaa sijaisten hankkimiseen liittyen.

– Konkreettisesti sijaispalvelun hyöty näkyy esimerkiksi siinä, ettei esimiesten tarvitse käyttää aikaa ja resursseja sijaisten työsopimusten tekemiseen, allekirjoitusten hankkimiseen ja palkanlaskentaan lähettämiseen, kertoo Vinnamo.

Sarastia Rekryn sijaispalvelun myötä sijaisten tilaaminen on myös helppoa, kun tilaukset voi tehdä kätevästi sähköisen järjestelmän kautta.

– Järjestelmän käyttöön on saatu Sarastia Rekryltä koulutusta ja ongelmatilanteissakin apua on saatu nopeasti. Lisäksi säännöllisissä palavereissa vaihdetaan kuulumisia ja katsotaan eteenpäin tilannetta, selventää Vinnamo.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy

  • Suomen ensimmäinen julkisomisteinen ravintopalveluja tuottava, kehittävä, myyvä ja markkinoiva yhtiö.
  • Omistajina ovat Kotkan kaupunki, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymä, Kotkan-Haminan Seudun koulutuskuntayhtymä sekä Haminan kaupunki.
  • Tarjoaa keikkoja ravitsemistyöntekijöille, kokeille ja dieettikokeille Kotkassa, Haminassa ja Kouvolassa
  • Kymijoen Ravintopalveluiden verkkosivut