Ulkona sotealan vaatteisiin pukeutuneita henkilöitä soittamassa erilaisia soittimia ulkona kalliolla, taustalla järvimaisema ja vanha linna.

Jaa artikkeli

Tempore laajentaa koko Eloisan alueelle

Tempore laajentaa yhteistyötään Etelä-Savon hyvinvointialueen kanssa 1.1.2024 alkaen. Pian pääsee keikkailemaan kaikissa Eloisan yksiköissä sotealalla ja ateria- ja puhtauspalveluissa!

Eloisan Rekrytoinnin ja osaamisen kehittämisen päällikkö Päivi Salovaara kertoo odotuksista yhteistyön laajentumiseen liittyen ja keikkamahdollisuuksista Eloisan alueella.

Odotuksina yhtenäiset käytännöt, arjen sujuvuus ja PJP-malli

Päivi Salovaaran mukaan Eloisa odottaa saavansa laajentumisen myötä kaikille yksiköilleen yhtenäisen käytännön siinä, mitä reittiä pitkin keikkailijat heille tulevat. Tällä hetkellä reitti on ollut hajanainen, kun Temporen lisäksi on käytetty monta muutakin sijaispalvelua.

Eloisan odotuksena on myös esihenkilöiden työn helpottuminen, kun heidän ei tarvitse itse tehdä mm. työsopimuksia, jolloin aikaa jää muuhun. Lisäksi kiitosta saa Palkka joka perjantai -malli, jonka uskotaan olevan positiivinen asia keikkalaisten näkökulmasta.    

Tempore laajenee koko Eloisan alueelle kaikkiin yksiköihin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että esimerkiksi Mikkelissä vanhojen Essoten yksiköiden lisäksi voi keikkailla jatkossa kaikissa muissakin yksiköissä. Kohta koko Etelä-Savon hyvinvointialueella on samanlaiset ohjeet ja säännöt kaikille!

Uusia keikkamahdollisuuksia koko maakunnassa

Eloisan alueella voi keikkailla 1–12 päivän jaksoissa, jolloin palkanmaksu tapahtuu joka perjantai. Käytännössä sijaistarpeet syntyvät sairaustapausten ja koulutuspäivien vuoksi.

Keikkamahdollisuuksia tulee runsaasti niin eteläsavolaisiin kaupunkeihin kuin pienemmille paikkakunnille. Esimerkiksi Mikkelin alueella voi keikkailla erikoissairaalanhoidossa ja Pieksämäen seudulla Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa, joka on ainutlaatuinen paikka koko Suomessa. Yksikössä hoidetaan erityistä tukea tarvitsevia ja kehitysvammaisia, jotka ovat tulleet kuntoutusjaksolle. Lisäksi keikkamahdollisuuksia tulee ateria- ja puhtauspalveluihin sekä osastosihteereille.

Salovaara vinkkaa keikkamahdollisuuksista myös kesämökkiläisille. Etelä-Savo on kakkosasuntojen luvattu maa. Ihmisillä on alueella paljon kesämökkejä, joille tullaan Etelä-Suomesta viettämään kesää. Palkka joka perjantai -malli tuo mukavasti lisätienestiä nopealla aikataululla akuuttiin rahantarpeeseen.

Miksi kannattaa lähteä keikalle Eloisan yksiköihin?

– Eloisa on nuori, vuoden vanha organisaatio. Meidän strategianamme on pyrkiä parhaimmaksi ja joustavammiksi työnantajaksi omalla toimialallamme. Meillä on konkreettiset tavoitteet. Organisaatiomme on melko matala, eikä siinä ole perinteistä sotealan hierarkiaa. Lähetämme omalle henkilöstölle kuukausittain henkilöstökyselyn, mikä kertoo siitä, että työntekijöitä kuunnellaan ja otetaan huomioon päätöksenteossa, Päivi Salovaara kiteyttää.

– Vaikka keikkalaiset eivät pysty vastaamaan henkilöstökyselyyn, se hyödyttää heitäkin, sillä kehitämme koko ajan organisaatiotamme aina vain joustavammaksi. Meillä on juuri tehty yhteiset toimintatavat, joita on kriittisesti arvioitu. Organisaatiomme elää tässä päivässä. Keikkalaisella on älyttömän hyvät mahdollisuudet, kun hän voi katsella useampaa paikkaa ja käydä testaamassa, mikä olisi se paras paikka tehdä töitä Eloisassa, Salovaara jatkaa.

Kuva, jossa sotealan henkilökuntaa ja teksti: Halutako testata Eloisan orkesterin ja pienempien pumppujen sointia? Liity orkesteriin hetkeksi ja tule keikalle Temporen kautta!

Aloita keikkailu Etelä-Savon hyvinvointialueella! Keikkailun aloittaminen on helppoa, katso keikkainfotallenne ja rekisteröidy keikkalaiseksi täällä.

Kuvat: Etelä-Savon hyvinvointialue