Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Tilannekatsaus koronarokotuksista keikkatyöntekijöille

Koronarokotteet saapuvat Suomeen pienissä erissä. Ensimmäinen erä saapui 26.12.2020. Rokotteita tarjotaan Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronarokotejärjestyksen mukaisesti.

Koronarokotetta tarjotaan ensin koronapotilaita hoitaville ja ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle ja asukkaille. Tässä ryhmässä on valtakunnallisesti arviolta 100 000 henkilöä.

Keikkatyöntekijöiden rokotusten järjestäminen

Kunnat ovat vastuussa koronarokotusten toimeenpanosta omalla alueellaan. Pääsääntöisesti rokotukset haetaan oman kunnan terveysasemalta heidän ohjeistuksensa mukaisesti. Keikkatyöntekijän kannattaa aktiivisesti seurata kuntien tiedotteita aikatauluista.

Sarastia Rekryllä ja Onvirellä on selvityksessä työterveyshuollon toimijoiden (Terveystalo ja Etelä-Savon työterveys) kanssa keikkatyöntekijöiden rokotusten järjestäminen. Neuvottelut yksityisten toimijoiden kanssa ovat valtakunnallisesti vielä kesken.