Jaa artikkeli

Tony Blomster: ”Maailma ympärillämme muuttuu, joten hyväksytään se”

Tony Blomster saapuu puhumaan työhyvinvoinnista keikkatyössä Loistava tekijä 2019 -tapahtumaamme Hämeenlinnaan 19.9.2019. Kysyimme Tonylta etukäteen ajatuksia muuttuvassa työympäristössä ja työyhteisössä jaksamisesta.

 

Minulla on pitkä kokemus eri kokoisten ja eri aloilla toimivien organisaatioiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. 1990-luvulla Eläke-Tapiolassa avattiin laajamittainen työhyvinvointia ja työkykyisyyttä tukeva palvelu, jossa huomioitiin sekä organisaation etu että erityisesti työntekijöiden kyky suoriutua omista töistään. Oma roolini oli toimia aivan rajapinnassa ja auttaa organisaatioita ottamaan palvelut käyttöön. Myöhemmin työskennellessäni Varmassa, palvelut olivat jo kehittyneet ja samalla niiden vaikuttavuus oli lisääntynyt merkittävästi. Nyt Kevassa työskennellessäni olen perehtynyt erityisesti julkisen sektorin erityispiirteisiin ja niiden tuomiin haasteisiin.

Julkisella sektorilla keikkatyön merkitys on suuri ja tuntuu korostuvan jatkuvasti. Tämä tuo haasteita sekä työnantajalle että keikkalaiselle itselleen huolehtia omasta jaksamisesta ja sitä kautta työkykyisyydestään. Työnantajan keinot tukea jaksamisessa ovat rajalliset, joten jokaisen oma vastuu itsestään korostuu. Tässä tieto Kevan palveluista auttaa jaksamaan ja helpommin löytämään itselle sopivat keinot selviytyä arjessa. Pyrinkin auttamaan jokaista kuulijaa auttamaan itse itseään.

Maailma ympärillämme muuttuu, joten hyväksytään se.

Samoin työelämä tulee jatkossakin muuttumaan ja palveluita tullaan jatkossa tuottamaan aivan uusilla tavoilla. Kun itsellä on tiedossa omat vaihtoehdot, kyky selviytyä uusista haasteista on parempi ja auttaa varmasti jaksamaan muuttuvassa ympäristössä. Kevan tarjoamat palvelut sopivat hienosti suureen osaan elämässä vastaan tuleviin tilanteisiin, oletpa sitten juuri työelämään tullut tai jo lähempänä varsinaisia eläkepäiviä.

Kannattaa tulla kuulemaan ja keskustelemaan eri vaihtoehdoista, jotka sopivat juuri sinulle. Jos tämä tilaisuus ei sovi omaan kalenteriisi, Keva tarjoaa syksyn aikana useilla eri paikkakunnilla tiiviitä tietoiskuja, joihin voit tutustua https://www.keva.fi/tapahtumat-ja-koulutukset/ -sivustolla.

Ilmoittaudu Loistava tekijä 2019 -tapahtumaan