Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Uuden toimintakulttuurin opettelua ja selkeitä hyötyjä – Siun sotella takana ensimmäinen vuosi Sarastia Rekryn sijaispalvelussa

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote liittyi Sarastia Rekryn sijaispalveluun maaliskuussa 2020. Ensimmäisen yhteistyövuoden aikana Siun soteen on haastateltu lähes 2000 keikkatyöntekijää. Keikkatyöntekijöille lähetetyn palautekyselyn mukaan työntekijät ovat olleet varsin tyytyväisiä keikkailuun Sarastia Rekryn kautta. Työntekijät ovatkin kuvailleet Sarastia Rekryn palvelua muun muassa toimivaksi, erinomaiseksi, yhteistyökykyiseksi, luotettavaksi, ajankohtaiseksi ja valopilkuksi!

Siun sote otti Sarastia Rekryn sijaispalvelun käyttöön vuoden 2020 maaliskuussa, juuri koronapandemian puhkeamisen aikoihin. Ajankohta sijaispalvelun käyttöönottoon ei ollut paras mahdollinen pandemian työllistäessä Siun soten henkilökuntaa odottamattomien tehtävien ja järjestelyjen pariin, mutta selkeitä hyötyjä palvelusta on ollut silti nähtävissä.

– Erityisesti oman organisaation työntekijöiden ja pelastuslaitoksen työntekijöiden keikkailun mahdollistaminen on ehdottoman hienoa ja lisää keikkalaisten määrää kriittisissä pisteissä, kertoo Siun soten rekrytointipäällikkö Heli Sivonen.

Myös Sivonen vahvistaa, että keikkatyöntekijöiltä on kuulunut paljon hyvää Sarastia Rekrystä.

– Erityisesti Palkka joka perjantai -malli on ollut työtekijöiden mieleen, kommentoi Sivonen.

Yhdessä opettelua

Siun sotessa toimintaa ja yhteistyötä Sarastia Rekryn kanssa vielä opetellaan, sillä toimintakulttuurin muutos vie aina oman aikansa. Sarastia Rekryn sijaispalvelussa avoimet sijaisuudet tulevat tasapuolisesti näkyville kaikille keikkatyöntekijöille samanaikaisesti, mutta keikkojen saaminen vaatii keikkatyöntekijöiltä pientä aktiivisuutta.

– Haluankin kannustaa nykyisiä keikkalaisia aktiivisuuteen, eli napsimaan vuoroja suoraan Sarastia Rekryn järjestelmästä ja käyttämään varmaa saatavuutta, niin keikkailu on helppoa, sillä keikkoja kyllä riittää. Myös uudet keikkatyöntekijät ovat aina tervetulleita meille, kannustaa Sivonen.

Miksi sitten Siun soteen kannattaa lähteä keikalle? Sivosen mukaan Siun sotelle kannataa tulla keikalle koska organisaatio on iso, mikä mahdollistaa monipuolisesti töiden tekemisen.

– Kenttä on laaja ja jopa joka työvuorolla on mahdollista kokea ja oppia uutta. Ja jos haluaa seikkailua, on mahdollista lähteä töihin koko maakunnan laajuisesti. Työtä voi tehdä kesän ajan esimerkiksi mökkipaikkakunnalla! vinkkaa Sivonen.

Kiinnostaako sinua keikkatyö? Aloita keikkailu helposti täällä!