Jaa artikkeli

Vahtimestari sammuttaa valot

Keikalla – Hämeenlinnan Raatihuoneella

Hämeenlinnan Raatihuone täyttää ensi vuonna 130 vuotta. Juhlasali, salongit, valtuustosali ja muut huoneet täyttyvät nykyään juhlista ja kokouksista. Kun oven kolahdus kuuluu, saattaa vahtimestari Joni Majanmaalle huikata melkein kuka tahansa: kunnavaltuutettu, muusikko tai vaikka Suomen palloliiton puheenjohtaja.

Huhtikuun 2017 alusta lähtien Sarastia Rekry on välittänyt Raatihuoneen vahtimestarien sijaiset. Joni kertoo, että homma sopii joustavan aikataulun takia hyvin opiskelujen oheen. Hän opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa ensimmäistä vuotta liiketaloutta.

– Teen yleensä pari-kolme työvuoroa viikossa. Nyt kun koulua on ollut vähemmän, olen ottanut 4-5 vuoroa per viikko, Joni kertoo.

Vahtimestarina Joni katsoo, ettei kenenkään hyvä tuuli katoa Raatihuoneen katon alla. Hän varmistaa, että ihmiset löytävät sinne, minne ovat menossa, tekniikka toimii, kokoustilojen tuolit ovat paikoillaan ja niitä on riittävästi kaikille vieraille.

Töitä tehdään joko aamu- tai iltavuorossa. Aamulla työt alkavat yhdeksän maissa, iltapäivällä kolmen neljän aikaan. Iltatilaisuus voi venyttää vuoron loppupäätä, koska vahtimestari huolehtii ovet lukkoon ja katsoo, että Raatihuone on tyhjä.

Kiinnostaako keikkailu? Sarastia Rekryn sijaisena näet enemmän työtarjouksia!

Lue lisää keikkatyöstä.