Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Vakituisesta työntekijästä keikkailijaksi

Keikkatyön vapaus houkutteli ikäihmisten palveluissa toimineen Reetta Hietasen lähtemään syksyllä vakituisesta työstään. Keikkatyön puolesta puhui myös se, että Reetta halusi kokeilla jotain uutta ja saada uusia ajatuksia siitä, mitä voisi tehdä tulevaisuudessa työkseen.

Keikkatyöhön on saatettu suhtautua aiemmin hieman vähäpätöisenä työnä, mutta moni valitsee nykypäivänä nimenomaan keikkatyön päätyökseen – joustavuuden, valinnanvapauden ja kokemusten kartuttamisen takia. Kaksi viidesosaa Sarastia Rekryn keikkalaisista tekee sijaisuuksia päätyönään.

”Keikkalaisena voin nähdä erilaisia työyksiköitä, saada hyvin erilaisia kokemuksia erilaisista paikoista ja samalla opin aina jotain uutta”, kuvailee Reetta. Keikkailu rikastuttaa Reetan mukaan hänen työhistoriaansa.

Uusia kokemuksia ja valinnan vapautta

Keikkailu sopii hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin. Osa haluaa panostaa lasten ja perheen kanssa yhdessä olemiseen, ja tekee keikkaa omien aikataulujen mukaan. Osa haluaa tehdä vain pienen määrän keikkaa silloin tällöin. Vastavalmistuneelle keikkalaisuus on hyvä tapa päästä tutustumaan erilaisiin työpaikkoihin ja toimialoihin. Myös alanvaihtajat aloittavat usein sijaisina, kun voi rauhassa tunnustella erilaisia toimialoja.

Eniten keikkailussa Reettaa kiehtoo vapaus valita milloin, missä ja miten paljon keikkaa voi tehdä. ”Olen huomannut, että pystyn keikkalaisena paremmin yhdistämään työn ja perhe-elämän. Sitä kautta voin vaikuttaa myös omaan ja perheeni hyvinvointiin”, Reetta kertoo.

Työtarjotin helpottaa elämää

Reetta käyttää hänelle parhaiten sopivien keikkojen hakemiseen työtarjotinta. ”Olen löytänyt hyvin työtarjottimen kautta työtä. Voin helposti katsoa työtarjottimelta mikä keikka sopii minulle tiettyyn aikaan. Haluan tietää etukäteen elämästäni – missä ja milloin työskentelen. Työtarjottimen käyttö sopii siksi minulle hyvin. Voin sanoa rakastavani keikkaelämää, kun voin mennä periaatteessa silloin töihin kun haluan. Vakityössä tein jatkuvasti ylitöitä. Keikkailijana työpäivä loppuu silloin kun ollaan sovittu”, kertoo Reetta.