Tilauskeskus palvelee akuuteissa poissaoloja ja tilauksia koskevissa asioissa myös itsenäisyyspäivänä klo 7-14. Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Jaa artikkeli

Varsinais-Suomen ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueet hankkivat sijaisrekrytointipalvelut Sarastia Rekryltä

Varsinais-Suomen ja Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tulevat hankkimaan sijaisrekrytointipalvelunsa Sarastia Rekry Oy:ltä. Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus päätti asiasta tiistaina 8.11. Itä-Uudellamaalla päätös tehtiin torstaina 10.11.
Aluehallitusten päätökset eivät ole vielä lainvoimaisia. Sopimusten laatiminen aloitetaan valitusajan jälkeen.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hankinnan vuotuinen arvo on enintään 25 miljoonaa euroa ja koko neljän vuoden hankintakauden aikana enintään 100 miljoonaa euroa. Hankinta koskee koko Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta ja kaikkia tulosalueita. Sopimuksen käyttöönotto toteutetaan vaiheittain.

Itä-Uudenmaan sopimus koskee ikääntyneiden palveluita ja vammaispalveluita. Sopimukseen voidaan liittää myös muita yksiköitä. Jos palvelun käyttö toteutuu arvioidun mukaisesti noin 70 000-110 000 tuntia/vuosi, hankinnan laskennallinen arvo on kahden vuoden sopimuskauden aikana arviolta noin viisi miljoonaa euroa.

Hyvinvointialueet käyttävät sijaisrekrytointipalveluja turvaamaan välttämättömän henkilöstömäärän. Sote-alan työvoiman saatavuus ja sijaisrekrytoinnin järjestäminen aiheuttavat haasteita työnantajille. Sarastia Rekry etsii työntekijän, huolehtii palkka- ja henkilöstöhallinnosta ja osittain perehdytyksestä, mikä säästää erityisesti esihenkilöiden aikaa.

Sarastia Rekry vuokraa hoitoalan henkilökuntaa emoyhtiönsä Sarastia Oy:n osakkaille. Sarastia on kuntien ja hyvinvointialueiden omistama in house -yhtiö. Vuonna 2021Sarastia Rekry toteutti lähes 200 000 työkeikkaa lähinnä sotealalla.Sarastia Rekryn keikkatyöntekijät kuuluvat Avaintesin eli Avaintyönantajat Avainta ry:n työehtosopimuksen piiriin.