Kuvituskuva keikkatarinoita-podcastista, jossa on beigellä pohjalla vaaleanpunaisen ja ruskean värisiä elementtejä. Kuvan keskellä on valkoisia viivoja ja kaksi ympyränmuotoista henkilökuvaa.

Jaa artikkeli

Keikkatarinoita: Johannan matka hoitoalan monitaituriksi

Keikkatyö on viime vuosina noussut merkittäväksi osaksi monien ammattilaisten työelämää, tarjoten joustavuutta ja mahdollisuuksia, joita perinteiset työsuhteet eivät aina voi tarjota. Johanna Syrjälä, Uudestakaupungista kotoisin oleva lähihoitaja ja toimintaterapeuttiopiskelija, on löytänyt keikkatyöstä arvokkaan välineen yhdistää opiskelun, perhe-elämän ja uran hoitoalalla.

Haluaisitko olla mukana Keikkatarinoissa? Ota yhteys viestinta@tempore.fi  Äänitykset tehdään etänä ja podcastiin valituille maksetaan sadan euron palkkio.

Alkuun epäröiden, lopulta sydämellä

Keikkatyö on viime vuosina noussut merkittäväksi osaksi monien ammattilaisten työelämää, tarjoten joustavuutta ja mahdollisuuksia, joita perinteiset työsuhteet eivät aina voi tarjota. Johanna Syrjälä, Uudestakaupungista kotoisin oleva lähihoitaja ja toimintaterapeuttiopiskelija, on löytänyt keikkatyöstä arvokkaan välineen yhdistää opiskelun, perhe-elämän ja uran hoitoalalla.

Johanna kertoo lähteneensä hoitoalalle melko epätavanomaisesti. ”En aluksi nähnyt itseäni hoitoalalla, mutta koronapandemia herätti minussa halun tehdä merkityksellistä työtä,” hän muistelee.

Kuuntele Johannan tarina podcastina:

Kaikki Keikkatarinoita-podcastin osat löydät Spotifystä!

Johannan tarina artikkelina:

Käytännön kokemus rikastuttaa opintoja

Henkilökohtaisen avustajan rooli avasi hänelle ovet alalle, josta hän ei ollut aiemmin edes unelmoinut. Johanna puhuu lämmöllä siitä, kuinka keikkatyö on auttanut häntä löytämään paikkansa hoitoalalla, antaen hänelle mahdollisuuden kokeilla erilaisia työympäristöjä ja -tehtäviä.

Joustavuus keikkatyön kautta

Keikkatyön ja opintojen yhdistäminen ei ole tullut ilman haasteita. Johanna on joutunut tasapainoilemaan tiukkojen aikataulujen, perhe-elämän velvoitteiden ja opiskelun vaatimusten kanssa.

Hän korostaa, kuinka tärkeää on ollut löytää työ, joka mahdollistaa joustavuuden.

Johanna Syrjälä:

”Tempore on ollut suuri apu. Voin itse määrittää, milloin olen saatavilla töihin, mikä tekee opiskelun ja työnteon yhteensovittamisesta paljon helpompaa,”

Johannan tarina on esimerkki siitä, miten keikkatyö voi toimia siltaa rakentavana elementtinä eri elämänvaiheiden ja -tilanteiden välillä. Se on tarjonnut hänelle paitsi taloudellista tukea myös mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti.

”Keikkatyö on opettanut minulle paljon hoitoalasta ja itsestäni hoitajana. Jokainen keikka on uusi mahdollisuus oppia ja kasvaa,” hän sanoo.

Keikkatyö on myös tarjonnut Johannalle ainutlaatuisen näkökulman hoitoalalle ja antanut hänelle mahdollisuuden työskennellä eri ympäristöissä ja asiakasryhmien parissa. Tämä kokemus on ollut arvokasta hänen opintojensa kannalta, tarjoten käytännön kokemusta ja näkemystä, jota luokkahuoneessa ei aina saa.

Johannan tarina on inspiraatio monille, jotka pohtivat keikkatyön ja opintojen yhdistämistä. Hän korostaa, kuinka tärkeää on muistaa pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja varmistaa, että työ ja opiskelu eivät vie kaikkea aikaa perheeltä ja harrastuksilta.

Johanna Syrjälä:

”On tärkeää löytää tasapaino työn, opiskelun ja henkilökohtaisen elämän välillä. Itselleni tämä on tarkoittanut tiukkaa aikataulutusta, mutta myös tietoista päätöstä pitää vapaita päiviä,”

”On tärkeää löytää tasapaino työn, opiskelun ja henkilökohtaisen elämän välillä. Itselleni tämä on tarkoittanut tiukkaa aikataulutusta, mutta myös tietoista päätöstä pitää vapaita päiviä,” Johanna muistuttaa.

Keikkatyö on avannut Johannalle ovia uusiin mahdollisuuksiin ja kokemuksiin, jotka ovat rikastuttaneet hänen henkilökohtaista ja ammatillista elämäänsä.

Hänen tarinansa on osoitus siitä, kuinka joustavuus, avoimuus uusille kokemuksille ja tasapainon löytäminen voivat auttaa navigoimaan monimutkaisessa maailmassa, jossa työ, opiskelu ja perhe-elämä kietoutuvat tiiviisti toisiinsa.