Jaa artikkeli

Noora eteni keikkatyöntekijästä esihenkilöksi Kymsoten mielenterveys- ja päihdepalveluissa

Noora Laurinantti on viimeisen kuukauden ajan toiminut viransijaisena palveluesimiehenä Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa akuuttiosastolla 4. Nooran ensimmäinen työsuhde Kymsoten mielenterveys- ja päihdepalveluissa oli kolmen kuukauden kesäsijaisuus. Kymsoten miepä-palveluissa on tarjolla tälläkin hetkellä monipuolisesti keikkatöitä yhteensä 26 yksikössä.

Noora on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Kun hän ensimmäisen kerran vuonna 2011 saapui työpaikalleen Kymenlaakson psykiatriseen sairaalaan, oli hän vielä ensimmäisen vuoden terveydenhoitaja-opiskelija.

– Hain töihin Kymsoten miepä-palveluihin, koska toisella osastolla työskennellyt tuttavani suositteli paikkaa minulle. Siitä kesätyöstä muistan elävästi työporukan ja erittäin laadukkaan perehdytyksen. Olin tuolloin vielä aivan ummikko alalla, mutta loistavan perehdytyksen myötä pääsin nopeasti hommiin kiinni, muistelee Laurinantti.

Noora jatkoi keikkailua opintojen ohessa monipuolisesti eri osastoilla Kymsoten miepä-palveluissa. Valmistuttuaan puolentoista vuoden ajan hän ehti työskennellä vakituisesti muualla lastensuojelun parissa, mutta ikävä toi Nooran takaisin Kymenlaakson psykiatriseen sairaalaan noin neljä vuotta sitten.

Kymsotessa Nooran ura eteni useampien sijaisuuksien kautta vakituiseen toimeen vaativan kuntoutuksen osastolle ja sen jälkeen ECT-hoitajaksi kouluttautumisen ja tiimivastaavaksi pääsemisen kautta nykyiseen toimeen viransijaiseksi palveluesimieheksi. Urakehitystä on auttanut työnantajan kehittymismyönteisyys.

– Jos ihminen ilmaisee meillä mielenkiintonsa kehittymiselle, pyritään se yleensä mahdollistamaan. Kehittymismyönteisyys onkin yksi parhaimpia asioita työpaikallani, kehuu Laurinantti.

Monipuoliset miepä-palvelut

Kymenlaakson psykiatrisessa sairaalassa on kolme aikuisten akuuttiosastoa, vaativan kuntoutuksen osasto, geropsykiatrian akuuttiosasto ja poliklinikka, nuoriso-osasto ja lastenpsykiatrian päiväyksikkö.

Miepä-palveluissa pääseekin työskentelemään erilaisten ja eri ikäisten potilasryhmien kanssa. Lisäksi esimerkiksi lääkehoitoa pääsee toteuttamaan monipuolisesti.

– Meillä työskentely on vastuullista, mutta palkitsevaa. Tässä työssä työryhmätyöskentely korostuu, joten halua toimia osana ryhmää tulee työntekijällä olla. Meillä on töissä muodostunut huippu porukka, jolta saa aina apua ja tukea tarvittaessa. Lisäksi perehdytys on yhä edelleen kattava ja laadukas, olemme saaneet siitä kehujakin, iloitsee Laurinantti.

Noora kannustaa miepä-palveluista tai ylipäätään keikkatyöstä kiinnostuneita lähtemään rohkeasti keikalle. Hänen mukaansa parasta sijaisuuksien tekemisessä on se, että pääsee näkemään erilaisia yksiköitä, työntekijöitä ja työtapoja, joista voi ammentaa itsellensä sopivat mukaan uralle.


Kymsoten mielenterveys- ja päihdepalvelut:

  • Kymsoten mielenterveys- ja päihdepalveluiden avohoitotoimipisteitä sijaitsee Kouvolassa, Kotkassa ja Haminassa.
  • Kymenlaakson psykiatrinen sairaala sijaitsee Kouvolassa. Sairaala on päivystyssairaala ja se toimii ympärivuorokautisesti.
  • Valtaosa toiminnasta on erikoissairaanhoitoa.
  • Sarastia Rekryn kautta voi keikkailla 26 yksikössä.
  • Sairaanhoitajat ja lähihoitajat työskentelevät moniammatillisen tiimin jäseninä
  • Keikkatyöntekijän perehdytykseen panostetaan
  • Lue lisää Kymsoten mielenterveys- ja päihdepalveluista Kymsoten verkkosivuilta