10.3.2021 | Kaikki
Yhä useampi valitsee keikkatyön päätyökseen
Osa-aikatyö ei ole alityöllistymistä, vaan se voi olla tänä päivänä hyvinkin työntekijän oma valinta. Sarastia Rekryllä on yli 10 000 keikkatyöntekijää, joista yli 40 % tekee keikkatyötä päätyönään. Sarastia Rekry tarjoaakin helpon ja luotettavan kanavan keikkatyöskentelyyn, jolloin työntekijä voi itse keskittyä vain olennaiseen – eli itse työn tekemiseen.
Keikkatyö ja sijaisuudet sopivat päätyönä toimimisen lisäksi lukuisiin eri elämäntilanteisiin, kuten esimerkiksi opiskelijoille, lisätöitä haluaville, yrittäjille oman työn oheen tai eläkeläisille. Eli lähes kaikkiin elämäntilanteisiin, joissa työntekijä arvostaa vapautta valita missä ja milloin haluaa itse työskennellä. Keikkatöitä voi tehdä täyden työviikon verran tai osa-aikaisesti – vaihdellen työntekijän tilanteen mukaan.
– Keikkatöiden ja osa-aikatöiden valitseminen liittyy työelämän murrokseen, jossa työntekijät ovat vallassa ja valitsevat työnantajan ja työn ajan ja paikan mukaan, kommentoi Sarastia Rekryn toimitusjohtaja Jaana Jantola.
Kaikilla aloilla keikkatöiden tekeminen päätyönä ei välttämättä ole mahdollista, mutta erityisesti sosiaali- ja terveysalalla töitä on paljon eikä kaikkia sijaistarpeita saada edes täytettyä. Siksi keikkatöiden tekeminen päätyönä on monille sote-alan ammattilaisille mahdollista, kun työtarve ei lähivuosinakaan tule loppumaan.
Miksi keikkatyö valitaan päätyöksi?
Sarastia Rekryn keikkatyöntekijät ovat kertoneet arvostavansa keikkatyössä erityisesti vapautta valita omat työvuorot, vapaapäivät ja loma-ajankohdat. Esimerkiksi Sarastia Rekryn 10 000:s keikkatyöntekijä Jan kertoi, että pääsyy ryhtyä keikkatyöntekijäksi oli mahdollisuus sovittaa työvuorot ja lomat paremmin yhteen kumppanin kanssa.
Toinen tärkeä syy keikkalaiseksi lähtemiseen on työn vaihtelevuus. Keikkatyössä voi itse päättää missä yksiköissä työskentelee ja keikkoja voi ottaa vastaan oman mielen mukaan. Keikkatyöntekijänä pääsee myös helposti tutustumaan eri toimialoihin sote-alan sisällä.
Keikkatyöhön liitetään myös usein väärä olettamus siitä, ettei keikkatyöntekijä voi pitää palkallista lomaa. Olettamus on kuitenkin väärä, sillä keikkatyöntekijälle maksetaan lomakorvauksia jokaisesta tehdystä keikasta. On keikkatyöntekijän itse päätettävissä, milloin hän haluaa lomansa pitää ja kuinka suuren osan lomakorvauksista haluaa siirtää säästöön tulevaa lomaa varten.
– Kannustamme keikkatyöntekijöitä pitämään lomaa säännöllisesti ja halutessaan säästämään lomakorvauksia lomien ajankohdille, kertoo Jantola.
Oletko kiinnostunut keikkatyöstä? Liity yli 10 000 keikkatyöntekijän joukkoon ja valitse työt kauttamme!