12.5.2022 | Kaikki
Keikkatarinoita-podcast antaa puheenvuoron uudenlaisen työn tekijöille: ”Nostamme esille tekijöitä ja kerromme, mitä vapaus valita työ ja työn teon aika käytännössä tarkoittaa”
Keikkatarinoita-podcastissa sote-alalla keikkatyöläiset kertovat miltä työ ja elämä näyttävät heidän näkökulmastaan.
Sarastia Rekryn Keikkatarinoita-podcastin ensimmäisellä tuotantokaudella on ilmestynyt kuusi osaa.
”Keikkatyön maailma on kiehtova ja vielä monelle varsin tuntematonkin. Voi olla myös monia vanhoja mielikuvia keikkatyöstä. Haluamme nostaa esille merkittävää työtä tekeviä keikkatyöntekijöitä. He ovat työyksiköiden arjen pelastusta, tekevät arvokasta työtä monenlaisen hoidon, hoivan ja tukipalveluiden alueilla” kuvailee Sarastia Rekryn ja Onviren toimitusjohtaja Jaana Jantola.
”Ensimmäiset podcastit ovat esitelleet aivan erilaisia keikkatyön taustoja ja mahdollisuuksia. Se voi avata joillekin kuulijoille jopa ajatuksen omien unelmien toteuttamismahdollisuuksista.” Jantola jatkaa.
Keikkatarinoiden tuottajana ja toimittajana toimii Eero Leppänen, joka on aiemmin tuottanut podcasteja mm. Kaleva Medialle ja on perehtynyt uuteen työelämään kirjoittaessaan kirjan ”Uuden työelämän aakkoset” (Docendo 2013).
Toisena toimittajana ja tuottajana toimii Sarastia Rekryn viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Essi Salminen.
Jaana Jantola uskoo, että podcast voisi tavoittaa muitakin kuin keikkatöiden tekijöitä.
”Uskoisin, että sarja voisi kiinnostaa paitsi sotealan keikkatöitä tekeviä, niin myös kaikkia tosielämän tarinoista kiinnostuneita. Opiskelijoita, uranvaihtoa suunnittelevia, eläkkeelle jääviä ja jääneitä, asiakkaidemme työyksiköiden vakituista henkilöstöä. Tarinat ovat, eivät vain kiehtovia ja tosielämää, mutta kertovat myös tämän hetken työyhteisöistä, työkulttuurista ja hoitotyön ytimestä. Ja nehän ovat toden totta ajan hermolla.”
Keikkatarinoita-podcastin löytää muun muassa Spotifystä ja Applen Podcast-sovelluksesta, mutta myös kaikilta muilta podcast-alustoilta ja YouTubesta.
Podcastin verkkosivu löytyy tästä: https://shows.acast.com/keikkatarinoita
Jos et näe podcast-upotuksia alempana, sinun pitää käydä hyväksymässä tilastoevästeet täältä.
Kauden viimeisessä, kuudennessa osassa tapaamme Päivi Yli-Hallilan.
Kalajoella asuva, 66-vuotias Päivi Yli-Hallila ei olisi mitenkään uskonut kaksi vuotta sitten, että haluaisi tai yleensä ottaen edes kykenisi työskentelemään vielä hoitotyössä. Miten Päivi sitten oikeastaan päätyi keikkatyöntekijäksi? Kuuntele!
Päivi asuu lapsuutensa perheen kesäpaikalla Kalajoella meren rannalla ja tekee keikkoja oman jaksamisensa mukaan. Mitkä ovat Päivin mielestä keikkailun ehdottomat edut ja mitä se on tuonut hänen elämäänsä? Entä miten Päivin läheiset suhtautuivat keikkatyön aloittamiseen kesken leppoisien eläkepäivien? Onko Päivi katunut keikkatyön aloittamista?
Viidennessä osassa vierailee Tove Forsström, joka toimii Kymsoten rekrypäällikkönä, mutta keikkailee myös sairaanhoitajana. Niinpä hänellä on ainutlaatuinen näkemys soten työvoimapulaan ja keikkailuun yhtenä sen ratkaisuista.Näkeekö Forsström keikkailun ja vakituisen työsuhteen nollasummapelinä, jossa toisen voittaessa toinen aina häviää? Miten keikkailija pitäisi ottaa vastaan ja mitä keikkailijan pitäisi ymmärtää mennessään keikalle? Mitä hän itse on oppinut päätyöhönsä keikkailulla?
Torstaina 21.4. julkaistussa neljännessä osassa 55-vuotias Marja Heikkilä kertoo elämästään Hän viettää puolet vuodesta Thaimassa ja puolet Suomessa, jossa tekee keikkoja sairaanhoitajana. Miten tämä toimii käytännössä ja mistä hän löysi rohkeuden tehdä nykyisen elämäntyylin mahdollistavia valintoja?
Marjalle keikkailu mahdollistaa sopivan elämänrytmin ja tukee häntä jaksamisessa. Hän kokee tulevansa taloudellisesti toimeen vähemmällä, kun vastapainona on aikaa tärkeinä pitämilleen asioille.
Kolmannessa osassa vieraana on orimattilalainen sairaanhoitaja Seppo Koivisto, joka täyttää jo seitsemänkymmentä vuotta, mutta ei ole luopunut työnteosta. ”Olen vielä siinä kunnossa, että kyllä minä haluan olla työelämässä”. Seppo Koivisto kertoo ja tekee keikkoja lähes kokopäivätoimisesti.
Keikkatarinoiden toisessa osassa tarinansa kertoo Venla Parkkinen, joka opiskelee ensihoitajaksi ja saa keikkailemalla monipuolista työkokemusta ja erilaisia hoitotyön taitoja ja oppii kohtaamaan ihmisiä.
Ensimmäisessä osassa tapaamme Anna-Matilda Saarenkaren, joka on 38-vuotias kahden teini-ikäisen tyttären äiti ja koulutukseltaan varhaiskasvatuksen opettaja. Hän tekee keikkoja Sarastia Rekryn kautta keikkatyötä päiväkodeissa. Anna-Matilda työllistää itsensä tällä hetkellä yksinomaan keikkailulla ja samalla hän opiskelee avoimessa yliopistossa.