Jaa artikkeli

Miten uuden työn aloittaminen sujuu etänä? Rekrytointikoordinaattorimme Vappu kertoo

Syyskuussa Sarastia Rekryn rekrytointikoordinaattorina aloittanut Vappu Pekkarinen ei ole tavannut kuin osan työkavereistaan livenä, mutta kokee silti olevansa osa työyhteisöä. Vappu nimeää tärkeimmiksi etänä uuteen työyhteisöön mukaan pääsemistä edistäneiksi tavoiksi rohkean osallistumisen, kameroiden päällä pitämisen ja viikoittaisten kuulumisten vaihtamisen!

Viikoittain kymmeniä potentiaalisia työnhakijoita haastatteleva Vappu naurahtaa kertoessaan, että vaikka itse perehdytys työtehtävään toteutettiin turvallisesti toimistolla, oli todella jännittävää siirtyä kotiin etätöihin tekemään itsenäisesti töitä.

– Vaikka minulla on paljon aiempaa kokemusta etätyöskentelystä, toi alan termistö ja työn yksityiskohtaisuus erityisesti aluksi jännitystä työpäiviin. Vaikka itse perehdytys ei jatkunut enää siirtyessäni kotiin, oli helpottavaa tietää, että apua sai ja saa yhä aina tarvittaessa chatin välityksellä. Kysymisen kynnys saattaa olla suurempi kuin lähitöissä, mutta kysymysten esittäminen on tarpeellista, sillä uudessa työssä tulee aina eteen uusia yllättäviäkin tilanteita.

Vapun tiimiläiset ovat olleet erittäin auttavaisia ja Sarastia Rekryssä muutenkin on hyvä yhteishenki. Siksi myös työyhteisöön mukaan pääseminen tapahtui helposti, vaikkei Vappu ole tavannut kaikkia työkavereitaan.

– Tiimimme yhteisessä chat-keskustelussa keskitytään tietysti työasioihin, mutta siellä myös toivotetaan esimerkiksi hyvät huomenet ja viikonloput sekä annetaan vertaistukea, mikä on tosi kiva juttu. Viikoittain käytämme tiimimme kanssa puolituntisen kuulumisten vaihtoon ja olen kokenut sen tiimin yhteisöllisyyttä lisääväksi toimintatavaksi. Suosittelen toimintatapaa siis kaikille etänä kokoontuville tiimeille, vinkkaa Vappu.

Lisäksi työyhteisöön mukaan pääsemistä edistää tietenkin oma aktiivisuus. Vappu kannustaakin kaikkia etänä uudessa työpaikassa aloittaneita osallistumaan rohkeasti kaikkeen, mitä etänä järjestetään!

Tottuneena etätyöntekijänä Vappu osaa nimetä heti myös etätyön hyvät ja huonot puolet.

– Kun ei mene siirtymiin aikaa, jää tunteja vuorokauteen muulle tekemiselle. Se on etätyön ehdoton plussa, mutta toki sosiaalisena ihmisenä kaipaan ihmisiä ja erityisesti asioiden pallottelua yhdessä työkavereiden kanssa.

Lisäksi etätyöskentely mahdollistaa paremman työrauhan ja keskittymisen Vapun päätyötehtävään, eli videoiden välityksellä toteutettujen työhaastattelujen pitämiseen. Avokonttorissa keskittyminen saattaisi herpaantua helpommin, kun ympärillä olisi muitakin työhaastatteluja ja puheluja käynnissä.

Oletko kiinnostunut keikkatyöstä? Varaa aika haastatteluun Aloita keikkailu-sivulta!